Som ako ňuchaci pes :-)

BUDÚCA MAMIČKA TINA V tomto týždni začíname 8. mesiac tehotenstva, teda aspoň podľa niektorých knižiek začína práve v 32. týždni.

Máme za sebou taký celkom fajn týždeň až na jeho pracovný záver, kedy sa mi stalo, že keď som prišla domov z práce, tak ma začala triasť zimnica a bolo mi zle, nevoľno, ťažko sa mi dýchalo a celkovo hrozne, tak som si šla ľahnúť. Trochu to pomohlo, ale stále mi bolo zle.

No a potom keď mi už aj ležanie šlo hore krkom a už aj to mi bolo nepohodlné, vstala som a potom to prišlo. Ledva som sa udržala na nohách a utekala som na wecko, kde som sa vyvracala. Normálne som po vyvrateni obsahu žalúdka cítila, ako sa mi navracia sila a zavalilo ma príjemné teplo. Bolo mi dobre. A už sa nevoľnosť ani nič podobné nevrátilo.

Stálo sa mi to už raz asi pred štyroma týždňami bolo to veľmi podobné. Fakt nechápem, čo to malo byť, ale nakoľko sa po návšteve WC dostalo všetko do poriadku, tak som sa upokojila aj manžel a neriešili sme to.

Ďalšou zaujímavosťou tohto obdobia je moja túžba po pachoch typu činské topánky a farby a podobne. Začalo sa to, keď sme maľovali chodbu syntetickou farbou. Samozrejme, vyhýbala som sa farbám, keď bolo čerstvo natreté, ale syntetické farby cítiť ešte dva týždne po farbení a poviem vám, ja som si to užívala.

Niečo neuveriteľné bolo vojsť do chodby a cítiť tie farby. Podobnú situáciu som zažila s činskými topánkami, ktoré si kúpila kolegyňa. Do vtedy som ani len netušila, že by mi toto až tak voňalo. Hneď som bežala do čiňáku a šla som si to tam užívať 😀 Ale nakoľko mi to nestačilo, tak som si jedny činské topánky rovno kúpila, aj keď nie som veľkým zástancom ich kvality a celkovo, no nezvládla som to inač.

Teraz mám tu „vôňu“ doma a užívam si to ako nejaký feťák. Neprekvapilo ma to však až tak, nakoľko pri prvom tehotenstve som milovala vôňu benzínu. Keď sa šlo tankovať, tak som musela byť pri tom. Vtedy bolo mojou najväčšou túžbou pracovať na benzínke. To je divné, že?

V poslednom čase si pripadám ako nejaká samička z ríše zvierat. Upratujem, čo vidím a premiestňujeme, čo sa dá. Naplánovali sme aj maľovanie. Ešteže sa môžem vyhovoriť na predvianočné upratovanie. Najradšej by som všetko vyhodila a nakúpila nový nábytok, alebo sa rovno presťahovala do nového domu, kde by sme dali už len nový nábytok.

Tak ale nakoľko toto nepôjde, tak som začala pripravovať aspoň výbavičku. Teším sa, že môžem pracovať a nebyť doma. Cez víkend, keď sme doma často premýšľam nad pôrodom a nad všetkým, čo ma po pôrode čaká. Keď sa takto pristihnem, ako premýšľam, tak hneď začnem niečo robiť, aby v tom nepremýšľala. Prajem si, aby som zvládla pracovať až do pôrodu.


Tina je v 32. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

24.11.2015 10:59 | autor: Martina Kampczyková
Viac o téme: po pôrode

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist