Všetci už očakávajú môj pôrod…

BUDÚCA MAMIČKA TINA Ťahá nám to na 36. týždeň tehotenstva a ja už chcem rodiť. A myslím, že aj moje okolie to už očakáva. Pracujem s ľuďmi a tí sa neustále vypytujú, kedy to bude, do kedy chcem ešte pracovať, či to je chlapček a či dievčatko a podobné bežné otázky.

Tento týždeň sme boli v poradni. Predpôrodné interné vyšetrenie máme za sebou a aj rutinná kontrola krvi dopadla fajn. Ako som písala v minulom blogu, že jedným problémom, ktorý mi spôsobuje nespavosť je aj svrbenie trupu, tak hneď na druhý deň som to aj začala riešiť a urobili mi aj pečeňové testy.

Lekar vravel, že je to aj normalne, že pečeň je zaťažená a pod. Testy vyšli v pohode a prepísané som mala len železo a od kedy som ho začala brať, tak to svrbenie prestalo. Nemyslela som si, že by to mohlo nejako súvisieť a možno to je náhoda, ale svrbenie mi už naozaj nespôsobuje nočné bdenie. Opäť mi doktorko robil ultrazvuk a ukázal mi tváričku malej slečny. Prv som tomu veľmi nerozumela, čo kde ma, nakoľko nemá 3D ultrazvuk, ale potom ju bolo pekne vidieť. Opäť to vo mne posilnilo túžbu vidieť bambinu a držať ju v náruči.

Hoci termín mi vyrátal až na 26.1. podľa menštruácie a 20.1. podľa ultrazvuku, no bambina ma už podľa ultrazvuku 3.400 g, čo som dosť prekvapená. Totiž, keď mi to povedal, počula som 2.400 g, ale do tehotenskej knižky mi napísal práve tu vyššiu váhu. A jeho slova ma dorazili, keď povedal, že kľudne môžem mať do konca roka odrodené.

Neviem, prečo toto vravel, ale podľa môjho úsudku sa riadil váhou malej a jej zrelosťou podľa ultrazvuku. Posledné dieťa som mala dosť veľké, ale myslela som si, že dievčatka majú nižšiu váhu, tak prečo až toľko? Cely čas som jej hovorila, aby si dávala pozor na líniu a mala nanajvýš 3.600 g a ona takto? 🙂 No pripúšťam aj tu možnosť, že ultrazvuk môže váhu dieťatka skresliť aj o 500 g.

Je pravda, že sa zintenzívňujú aj falošné kontrakcie, ale podľa mňa, to bude predsa až ten január. Tak by som si to aj priala, nakoľko ešte máme zopár plánov, ktoré musíme do pôrodu stihnúť. Ak som neporodila po tom, ako mi medzi prstami zaiskrila elektrika pri vyťahovaní kábla, ktorý bol zrejme pokazený a následne som v celom objekte vyhodila prúd, tak určite ešte do januára vydržíme dva v jednom. Priznám sa, vyľakalo ma to a už som myslela na bambinu, či sa hýbe a podobne. Aj keď ma elektrika chvála Bohu nekopla, ale bol to šok. Musela sa veru aj ona naľakať, lebo hodinu sa ani nepohla.

Prajem Vám krásne sviatky ak by ste niektorá v tomto období porodila, tak je to váš najkrajší vianočný darček. My ostatné si ešte počkáme…


Tina je v 36. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

22.12.2015 4:15 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist