Každú noc by som zabehla aj maratón…

BUDÚCA MAMIČKA TINA Aj tento týždeň bol mimoriadne pracovný, no akosi aj o niečo opäť zložitejší. Znova väčšie bruško, teda ťažšie dýchanie a o spánku ani nepíšem, lebo by som sa riadne sťažovala. Alebo o.k., trochu sa posťažujem :-). Zrejme tým nič nezmením, ale možno prežíva nejaká mamička podobné stavy a aspoň zistí, že nie je v tom sama.

Tak neviem, či ste sa stretli s tým, že vaše telo si chce oddychnúť, ľahnúť a ste unavená, no vaše nohy by najradšej behali, skákali. Možno som sa o tom už zmienila, ale toto stále pokračuje. Je to ako nočná mora. Ono problém je v tom, že chodievam v noci na wecko aj trikrát a teda, ak aj zaspím konečne, tak to musím absolvovať znova a znova.

Našla som si však jednú polohu, ktorá je zaujímavá, no nevydržím v nej dlho. Nohy si dám akoby do kľaku pod seba a ľahnem si na bohato naskladaný vankúš. Teda akoby na brucho, ale to je vďaka tomu vankúšu voľné. To zaberie však len na chvíľočku. Užívam aj magnézium, kúpila som si aj čaj pre dobrý spánok, ale i tak sa v noci len prevaľujem. To nehovorím, že ma niekedy svrbí celý trup a to si už pripadám akoby som nič iné v noci nerobila len sa škriabala a otáčala.

No viete, ja večný optimista si poviem: vydržím a už len spomínať budem po pôrode. Pripadne si ani nespomeniem. Veď ešte nejakých 5 týždňov a ide to fakt veľmi rýchlo, tak hádam to dám. Chvála Bohu, že aspoň malinka v noci spinka v brušku a je pokojná.

Prišla som na to, že bambine sa nepáči cestovanie autom. Vždy, najmä pri dlhších trasách robí také veci v brušku, že to neviem ani opísať. Ja vtedy „lapem“ pod dychu. Vydedukovala som, že to zrejme súvisí s tou cestou do Grécka v 11.tom týždni tehotenstva, kedy som po ceste zvracala viac než je normálne a možno sa cítila ohrozená. Tak preto toto teraz robí. Usilujem sa ju upokojiť a aj jej dohováram, ale naozaj, je to stále rovnaké. Veľmi dáva pocítiť, že autom nie. Robí to až po cca 15 tích minutách cesty, teda aspoň že tak, lebo ešte šoférujem a odvážam chalanov ráno do škôlky a školy. A toto zažívať takmer každé ráno, to by som už nedala.

Pri mojom pracovnom nasadení sa veľmi teším na 24.-ho, že si už vydýchnem. Už nik nebude nič chcieť odo mňa a ani ja od nikoho – myslím pracovne. Už len doma urobiť peknú vianočnú atmosféru chalanom a pobaliť darčeky a potom vyložiť nohy :-D.

Baby, týždne idú rýchlo a každej sa to určitým spôsobom kráti, tak sa tešme na naše pokladiky 😉


Tina je v 35. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

17.12.2015 8:53 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist