Druhý týždeň adaptácie

MAMIČKA TINA O nie dlho budeme mať za sebou druhý týždeň po pôrode. Zvykáme si na seba a postupne sa adaptujeme na život v domácom prostredí.

Najťažšia bola asi prvá noc doma. Mliečka ešte nebolo v takej miere, aby sa Karin zasýtila a laktáčne poradkyne len dookola, že prikladať a prikladať. Tak mám pocit, že celý deň sa len kojíme. Na noc trochu cez cievku dokrmim Karinku umelým mliečkom, aby sa upokojila a aby som si aj ja oddýchla.

Po sekcii sa mliečko rozbiehava o niečo neskôr, ale nevzdávam sa. Nakoniec už ho je viac ako v pôrodnici. Po príchode domov nás trochu prekvapila situácia, ktorá bola doma a síce, najmladší syn a najstarší boli zasoplení a potom to chytilo aj manžela. Modlím sa, aby som to zvládla, lebo už aj ja som voľačo cítila. Tak na toto už chcem len spomínať. Veľmi nepríjemná atmosféra, keď okolo každý sopli, kychá a kašle.

V stredu by sme mali isť s Karinkou do poradne. Chcela by som jej dať už náušničky. Len mi ich treba ešte namočiť do bor alkoholu. Už sa veľmi teším, keď bude mať náušničky. Viete, po troch synoch sú náušničky veľká vec. Taktiež sa jej snažím dať vždy niečo ružové, aby mi to napovedalo, že toto už nie je chlapec.

Myslím, že Karin je pokojnejšie bábo, ako boli chalani. Keď bdie, tak je veľmi vnímavá a vytáča sa za zvukmi. Je to také zvláštne na takmer dvojtýždňového novorodenca. Chalani keď bdeli, tak len pľačkali. Alebo aspoň, tak si to pamätám. Zatiaľ nechodíme takmer nikam. Čušíme len doma a oddychujeme. Tešíme sa však, že keď sa už trochu otepli a ja zosilniem tak pôjdeme na vytúženú vychádzku. Ono nejde tak ani o teplo, ale naozaj, potrebujem zosilnieť.

To, že som stratila veľa krvi cítim. Napríklad, cez víkend som bola v obchodnom centre kúpiť cumlík (ten ale slečna nechce), tak som prešla len po centre a cítila som že mám dosť. Malú som samozrejme nechala doma. Chcela som si pozrieť aj niečo na oblečenie pre seba. Reku, že sa poteším, že sa odmením. Tak vôbec má to nebavilo. Jednak bruško mám ešte ako v štvrtom mesiaci a teda treba ešte počkať. Od pôrodu mám dole 11 kg a každý deň je to o niečo menej a menej. Ani po jednom pôrode to nešlo tak rýchlo. Rozmýšľam, či je to vôbec normálne.

Prajem Vám úspešný ďalší týždeň.

8.2.2016 3:43 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist