Mesiac spoločného života je takmer za nami ;-)

MAMIČKA TINA Áno, už v piatok budeme mať prvý mesiac od pôrodu a vlastne Karinka prvý mesiac svojho života. Je to neuveriteľne ako ten čas letí. Teším sa z každého spoločného dňa stráveného s dcérkou. Od kedy sme prišli domov z pôrodnice, tak sme zatiaľ neboli samé. Stále sme mali okolo seba chalanov, nakoľko prv boli chorí a potom boli jarné prázdniny. Až teraz tento týždeň si budeme užívať samé baby.

Nakoľko som bola zasiahnutá aj ja chrípkou druhý týždeň po pôrode, tak žiadne návštevy sa nepríjmali a čušali sme len doma a to všetci, lebo aj chalani sa ešte zotavovali po chorobe. Chvála Bohu už sme všetci zdraví a už aj prázdniny skončili. No zase sa nám rozsypalo vrece s návštevami a všetci chcú vidieť naše dievčatko. Tak sa vytešujeme aj z návštev a z darčekov.

Doposiaľ sme neboli na vychádzke. Kočiarik nebol ešte vonku odskúšaný, ale Karinku nechávame nech si na kočiarik zvyká a chalani ju kočíkujú po dome. Veľmi sa tešia, že vedia aj oni upokojiť bábätko a doslova vznikala najmä zo začiatku hádka, kto bude sestričku kočíkovať. Tešíme sa však už na teplé jarné dni, kedy si užijeme slniečka a vychádzok. Nebudeme však čakať do jari a pôjdeme von už čoskoro.

Karinka má už zvládnutý režim noci a dňa. V noci spinká. Budí sa asi len dva až tri krát. Počas dňa je to zatiaľ také všelijaké, ale je to celkom pokojné dieťa. Ak je dobre napapaná, tak väčšinu dňa prespí. Avšak niekedy mám pocit, že je zase celý deň hore. Kojenie je stále spojené aj s dokrmovaním. Ale najprv ju nakojim a potom vypije len pár mililitrov mliečka z fľaše. Trochu som zariskovala a ponúkla som jej fľašu, nakoľko cievku nosiť stále zo sebou a takto cez cievku ju dokrmovať mi bolo nepohodlné. Áno, obávala som sa, či mi potom chytí prsník a či bude po fľaši chcieť piť mliečko odo mňa, ale chytila a pije mliečko aj z fľaše aj odo mňa. Vravela som si, že keď to dokázali chalani, tak to musí zvládnuť aj ona :-).

Čo sa domácnosti týka, tak zatiaľ to zvládam. Je to aj vďaka mojim chalanom a manželovi. Najstarší ma tiež zadelené úlohy a musí pomáhať a už aj mladších učím povinnostiam. To, že si musia upratať po hrách a poskladať si svoje veci, osprchovať sa a podobne, to už majú dávno zvládnuté. No ten osemročný sa chytá už aj vysávania a utierania prachu a iných jednoduchých domácich prác. Môj manžel je tiež „domáci pán“ a teda tiež sa nebojí domácich prác. Ak každý priloží ruku k dielu, tak to celkom dobre všetko zvládame. Vždy si kladiem otázku, ako to môžu zvládnuť maminky, ktoré majú dvojčatá alebo trojčatá. Patrí im môj obdiv.

23.2.2016 11:45 | autor: Martina Kampczyková
Viac o téme: bábätkodvojčatá

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist