Zoznamenie

BUDÚCA MAMIČKA TINA Milé tehuľky, čakateľky, na úvod by som sa Vám rada predstavila. Volajú ma Tina a patrím medzi tehuľky.Týmto tehotenstvom a verím, že aj úspešným pôrodom sa už medzi čakateľky nechcem nezaradit, nakoľko som štvrtýkrát tehotná a už aj toto tehotenstvo bolo prekvapením. Hoc ešte dva roky dozadu sme sa s touto myšlienkou pohrávali.

20150630_074021-1100x618.jpg

Mám troch chalanov a asi prirodzené bolo, že sme túžili ešte po dievčatku. Teda najmä ja. Manžel, on je s chalanmi nadmieru spokojný. Nie že by ja nie, práve naopak, som šťastná, pretože sú úžasní, no baba je baba. A tak teraz je tu znova nádej, že to konečne vyjde, no kým sa to dozviem, musím byť trpezlivá. Avšak či chalan alebo baba, piate dieťa už nie. 🙂

Ešte pred 12. tími týždňami som si nevedela predstaviť, že by som nedostala menštruáciu. Bola to pre mňa úplná samozrejmosť a takmer nevyhnutnosť. Veď už sme sa zmierili s tým, že tri deti je dosť, že chalani sú super a babu nepotrebujeme, že nám je už fajn. Viete: pohodlie, žiadne nočné vstávanie… A mňa zrazu prsia boleli viac ako po iné mesiace pred menštruáciou a zrazu som necítila tie pred menštruačné pobolievanie v podbrúšku. Vlastne som tomu neverila, nakoľko sme si s manželom dávali pozor a ovuláciu som mala na “100%“ pod kontrolou, mala som ju totiž hodne bolestivú. No ja som už bola tehotná a zúfalá. Zmenu som si nevedela predstaviť a to najmä pri mojom pracovnom nasadení, životnom štýle športovkyne a tej slobody, že v noci sa môžem pokojne vyspať. Nazvala by som to až sebeckým postojom. Ale ako tak tie tehotenské dni a týždne šli, tak som sa postupne začala zmierovať s nečakaným tehotenstvom a preklopilo sa to až do radosti.

Teraz som v 14. týždni tehotenstva. Ešte v 5. týždni som bola presvedčená, že toto tehotenstvo bude konečne bez nevoľnosti, no len čo začal 6. týždeň tehotenstva, tak akoby ma tie tehotenské hormóny nemali radi. Začalo mi byť veľmi zle a to celý deň a večer som za tým urobila bodku zvracaním. Píšem v minulom čase, pretože už teraz zostala len ta večerná bodka a celý deň už zvládam celkom fajn. Ja neochvejne verím, že čoskoro nebude už ani večerná nevoľnosť a že sa budem z každého dňa tehotenstva tešiť. No stále, vo mne rastie okrem bábätka ešte iná vec a tou je zvedavosť, či to bude konečne baba. Ľudia okolo nás už pomaly uzatvárajú stávky a zatiaľ viacerí na dievča, no my len tichučko čakáme a netrúfame si na nič nárokovať, nakoľko túžime, aby bolo zdravé a pohlavie už neovplyvníme ….

23.7.2015 11:12 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist