Myšlienky na pôrod…Tak skoro?

BUDÚCA MAMIČKA TINA Nechcem opäť písať, že je až neuveriteľné ako ten čas letí, ale proste je to tak. Opäť píšem blog po týždni a ja mám pocit, akoby som iba pokračovala v tom predošlom. K tomu, že rýchle plynie čas sa ešte do pôrodu určite v nejakom blogu niekedy vyjadrím, tak mi to prepáčte prosím 🙂

Stále sa usilujem užívať si tehotenstvo, no poviem vám, naozaj sa už musím o toto usilovať. Už to nie je také samozrejme, že si tehotenstvo užívam len tak spontánne. Minulého týždňa a vlastne trvá to už asi tri týždne ma začalo bolieť v slabinách a jedná sa o bolesť žil. Nikde nemám navreté žily iba v slabinách a je mi to nepríjemné.

Tak som to pri poslednej kontrole spomenula gynekológovi a ten len vravel, že je to normálne, ale aby sa to ustálilo a napravilo, predpísal mi lieky, ktoré v tehotenstve môžem, tak rozhodla som sa, že liek budem užívať. Viem, že liek je veľmi účinný a dobrý na žily. Podobné som to mala aj v predošlom tehotenstve a ono to hneď bezprostredne po pôrode vymizlo.

Avšak posledne som porodila normalným pôrodom vyše 4 kilové dieťa, tak mi bolo normálne, že to sprevádzali aj tieto symptómy, no dúfam, že teraz nebude toto dieťa až také veľké. Lebo samotný pôrod veľkého dieťaťa je práca. Ak som už pri poslednej kontrole, tak mám už za sebou aj kontrolu glukózy.

Spomínala som v min ulom blogu, že ma táto nepríjemnosť čaká. A na moje prekvapenie, nemala som ani najmenší problém s vypitím tej sladkej tekutiny. Cele som to naraz šupla do seba a mala som pokoj. Najhoršie sú naše myšlienky a ani nie ta situácia, ktorá nás čaká. Opäť mi vravela, že ak by neboli výsledky v poriadku, tak mi do piatka zavolá. Nevolala, chvála Bohu.

Rovnako to teraz v poslednom čase prežívam aj s myšlienkami na pôrod. Už som začala svoje predstavy, ktoré udržiavam pod kontrolou a zmýšľam a predstavujem si, aké to bude ľahké a ako ľahko to zvládnem, ako budem dýchať a pod. No priznám sa, že potvory myšlienky, niekedy uniknú a potom mám z pôrodu strach. Poviete si, že veď ide rodiť štvrté dieťa. A ja vravím, že veď práve preto.

Zažila som už rôzne variácie pôrodných bolesti a nejako sa mi už nechce, aby som musela bolesti opäť prekonávať. Preto sa veľmi pohrávam s myšlienkou epidurálnej anestézie a vnímam to ako vykúpenie z bolesti. S počiatku som to úplne odmietala ale ako týždne pokračujú a ja sa približujem k dňu D, tak uvažujem o tom stále viac a viac.

Zatiaľ v mojej najtesnejšej blízkosti nik nerodil s epidurálkou, ale samozrejme si o tom ešte pohovorím aj s doktorom a tiež preskúmam všetky rizika, ak nejaké sú.

S behaním som už prestala. Nebehám už asi mesiac, no nahradila som to domácim stepperom a ten mi robí veľmi dobré. Trochu rozprúdim krv v mojich žilách a celé telo vraví, že je to fajn. Začala som už viac cvičiť aj chrbát, nakoľko ma trochu pobolieval a tiež je to lepšie.

O týždeň sa tu vidíme opäť a dúfam, že bude lepší ako ten predtým 🙂


Tina je v 27. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

19.10.2015 5:10 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist