Aha mami, aj táto teta čaká bábätko!

BUDÚCA MAMIČKA TINA Sme takmer na začiatku 20 týždňa. Čože? To sú už posledné dni prvej polovice!!! Ešte raz toľko a ideme rodiť :-D… Jupííí

Tehuľky, aj vy vidíte všade okolo seba samé tehotné? Neviem, či to je len preto, že som tehotná a viac si tehotné všímam alebo sa Slovensko naozaj rozrastá…

Už je na tom rovnako aj môj manžel. On tiež vidí samé tehotné. A vlastne sú v tom aj moji chalani… Len nepríjemné mi je, ak na nejakú tučnejšiu dámu môj najmladší ukáže prstom a povie: „Aha mami, aj tá teta čaká bábätko!“ To sa idem pod zem schovať. Samozrejme, už je poučený a nerobí to už, ale viete si predstaviť tu situáciu, a tá dáma navyše nie je tehotná? Ach! 😀

S upchatým nosom bojujem aj naďalej. Trochu som to opísala v predošlom blogu a usilujem sa to prebojovať bez použitia nosných kvapiek, nakoľko môžu spôsobiť pri ich dlhom používaní závislosť a ďalšie nepríjemnosti a navyše, som tehotná a nechcem mimi vystavovať riziku. Teda ako to ide po týždni bez použitia liekov? Nijako…

Noci sa prehadzujem a je to nepríjemné. Pohrávam sa s myšlienkou, že si predsa len niečo do toho nosa vstrieknem, no asi budem potom tam, kde pred týždňom. Teda neviem, či ešte bez tých kvapiek vydržať a postupne sa to uvolní alebo je to upchatie nosa v dôsledku tehotenských hormónov a prejde to až po pôrode. Verím, že „a)“ je správne. Ale v konečnom dôsledku musím uznať, že je to o nejaké to percento lepšie. Veď o nie dlho, budem už na toto len spomínať.

Asi v prvom mojom blogu som sa predstavila aj ako športovkyňa. Verú… beh ma veľmi baví a neodolala som behávať ani počas tehotenstva. Prvé štyri mesiace tehotenstva som nechápala, prečo tehotným ženám aj tým, ktoré aktívne behávali už pred tehotenstvom odporúčajú maximálne tri kilometre behu. Priznám sa, že mi to bolo až smiešne, nakoľko som behávala 10 km bežne a aj viac. Ale poviem vám, že v poslednom čase som to začala chápať. Už mi veru do smiechu nieje, keď si idem zabehať.

Behávam aj teraz pravidelne 3 až 4 krát do týždňa, ale cítim, ako moje telo bojuje pri behu. A to nehovorím o tréningovom behu, ale o pomalom tempe „z nôžky, na nôžku“. Teda tri kilometre mi bohate stačí a ten štvrtý kilometer už len prechodím. Behávam do mierneho výstupu a naspäť kde je prúdši zostup, nechcem behať, nakoľko sú to väčšie otrasy a je potrebne chrániť seba aj mimi.

No v každom prípade je to relax a veľké povzbudenie na celý deň, nakoľko chodievam behať ráno a to okolo potôčika a potom v lesíku. Je to nádherné. Zrejme už na okoloidúcich asi pôsobím buď dojmom, že som sa pred behom poriadne naraňajkovala, alebo sa čudujú, že tehotná a behá. Totiž bruško už nezakryjem a môže to pôsobiť naozaj zaujímavo. No ráno po 7-mej nestretávam veľa ľudí a v podstate mi to je jedno, čo si myslia. Uvidím, do kedy bude ešte beh pre mňa pohodlný. Verím, že aj Vám to ide tak rýchlo ako mne a verím, že sa mate dobre.

Prajem Vám, aby ste si to užívali, aj keď sama viem, že je potrebné s niektorými vecami v tehotenstve bojovať, ale určite sa oplatí.

Majte sa krásne a nech sa vám darí…


Tina je v 20. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

31.8.2015 10:55 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist