Kde sa dá kúpiť trpezlivosť? :-)

BUDÚCA MAMIČKA TINA Teda dostávame sa pomaly do 39. týždňa tehotenstva a stále je to ešte tehotenský blog. Tajne som dúfala, že bambinu odrodím v 38. týždni a ani sama neviem prečo som si to takto naprogramovala.

Som si vedomá toho, že som takmer v cieli a som si vedomá toho, že pred cieľom je to najťažšie, ale že až takto ťažko mi bude, to som nevedela. Totiž, akosi sa mi rozbúrili hormóny. Niekedy nevysvetliteľne začnem aj plakať a už slovo trpezlivosť takmer nepoznám. Pritom viem, že to raz skončí. Ono najhoršie to je asi vtedy, keď sa v noci nevyspím. Potom som počas dňa citlivejšia.

Často už myslím na pôrod, čo je normálne a prirodzené v 38. týždni. Premýšľam ako to asi bude prebiehať, či to zvládnem, či budem mať dostatok mlieka, či zvládnem domácnosť a štyri deti a či to zvládne bezo mňa firma… a pod. Tak veľmi by som to chcela mať už za sebou. Už by sa moje obavy rozplynuli a nejako by to už proste šlo. Jedno je však isté, že to tehotenstvo raz pôrodom skončí :-D, teda len vydržať.

Čo je veľmi zaujímavé, prestalo mi chutiť jesť. Hlad príde, ale ja nemám na nič chuť. Niekedy aspoň na sladké mám chuť, ale jem, len aby som žila. Doposiaľ som pribrala celkovo nejakých 12 kg a najmä za posledný mesiac. Mne to príde už veľa, nakoľko pri poslednom tehotenstve to bolo len 8 – 9 kg, no v tomto tehotenstve som nevedela odolať sladkostiam. Tam je tých pár kíl navyše oproti predošlému.

Boli sme v poradni a mala ma už niečo okolo 3.800 g. Merala sa mu veľmi ťažko, nakoľko už je ozaj veľká a neustále sa vrtela. Možno aj preto, že je to naozaj veľká bambina si myslím, že by ten pôrod mohol byť skôr, lebo už je v podstate hotová. Všetko mala v poriadku a aj placenta ju dobré vyživuje. No lekár mi vravel, že kŕčok ešte skrátený nie je, ale aspoň už zmäkol. Že mám vydržať. Už sa teším, ako si dám svoje šaty, sukne a košele, ktoré som tak radá nosila. Veď stále už nosím len jedno a to isté a za posledný týždeň sa mi ešte trochu znova zväčšilo bruško, tak už naozaj si prídem veľmi veľká a nemám si už čo obliesť.

Neinvestovala som veľa do tehotenského oblečenia, nakoľko už tehotná nechcem byť po tomto pôrode. Samozrejme, niečo som si nakúpila, ale aj tak som si medzi tým našla len to najpohodlnejšie a nosím len to. No na svoje obľúbené veci si budem musieť ešte trochu počkať, kým sa maternica trochu stiahne a taktiež sa budem musieť zbaviť tuku. Vo svojich predstavách behám a nesmierne sa teším, že akurát po niečo po šestonedelí začne jar a ja vybehnem po svojich starých trasách. Vtedy som sa cítila slobodná a plná endorfínov.

Pre bezpečnejší a ľahší pôrod už asi tretí týždeň praktizujem masáž hrádze. Už pri predošlom pôrode som to praktizovala a musím skonštatovať, že pôrod dieťaťa nad štyri kilogramy ma nijako nepoznačil. Myslím, že to bolo len pár stehov a už v na druhý deň som normálne sedela. Teda pokračujem s tým a taktiež popíjam každý deň čajík z malinových listov. Tento si vezmem aj ku pôrodu. Taktiež odskúšaná praktika. Idem si dokúpiť ešte olejček s vôňou levandule. Táto urýchľuje pôrod a taktiež rozmarín, ktorý zase zmierňuje pôrodné bolesti.

Každý deň si čítam niečo o pôrode, aby som sa čo najlepšie pripravila. Viem, idem už štvrtý krát, ale stále je čo zlepšovať. Dýchanie už precvičujem pri falošných kontrakciách a učím sa pri tom uvoľňovať. Už som pripravená, už chcem isť na to !!!


Tina je v 39. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

11.1.2016 12:36 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist