3D ultrazvuk – áno? nie? neviem…

BUDÚCA MAMIČKA TINA Začína 26. týždeň tehotenstva a tešíme sa spolu aj s bábom, čo nové prinesie. Tento týždeň nás čaká poradňa, kde budeme piť sladkú tekutinu, ktorá je tak veľmi u tehotných mamičiek „obľúbená“. Brrrrr, určite to zvládnem, veď som to už zvládla tri krát a teraz je to vraj navyše s príchuťou, ktorú si budem môcť vybrať 🙂

Minulý týždeň nebol zlý, len trochu náročný, čo som pocítila aj telesne. Totiž, pri minulom tehotenstve som mala zvláštnu bolesť hore na bruchu na jednej strane, kde ma bolel sval pri záťaží. A teraz som presne toto pocítila prvýkrát v tomto tehotenstve a bolo to dosť bolestivé a intenzívne. No chvála Bohu, to netrvalo dlho a už na druhý deň som sa mala fajn.

Už viem, že si musím dať pozor a nesmiem dvíhať a prekladať ťažšie veci. Pracujem v oblasti, kde hlavnou komoditou je čokoláda a toto je práve to obdobie, kedy sa táto komodita rozbieha a ja sa rozbieham spolu s ňou. Aj keď viem, že práve teraz by som mala spomaliť. Verím, že si nejako ustriehnem to tempo a neprešvihnem to. A to ešte uvažujeme prevádzku sťahovať, tak uvidím, ako sa mi podarí krotiť sa, no určite sa nechystám nič ťažké zdvíhať.

Budem iba koordinátorkou a administratívnou silou… Uvažovala som, že nakoľko sme prešli už 24. týždeň tehotenstva, tak pôjdem na 3D ultrazvuk a overím si tú skutočnosť o pohlaví dieťatka, ktorú vravel na poslednej kontrole ultrazvuku môj lekár. Že pohlavie dieťatka je …… ??? Vravela som, že kým to neviem na 100%, tak pohlavie zatiaľ neprezradím ;-), ale nejako sa mi na ten ultrazvuk nechce.

Približne v 30. týždni tehotenstva sa ma robiť ďalší kontrolný ultrazvuk, tak tam si overím jeho tvrdenie a uvidíme potom. Možno ten 3D ultrazvuk ešte podstupím. No netuším do ktorého týždňa tehotenstva to ma zmysel. Odrádza ma trochu zlá skúsenosť mojich kámošiek, kde napríklad jednej práve na 3D ultrazvuku vravel lekár, že niečo nie je v poriadku. Vystrašil ju a nakoniec bolo všetko v poriadku.

Práve preto uvažujem, či to ma vôbec zmysel podstúpiť ho. Samozrejme, na druhej strane je to vraj nádherná pamiatka, nakoľko tam rodičia dostanú aj CD-čko a fotky a nehovorím už o zážitku vidieť svoje dieťatko, ako vyzerá pred pôrodom. Bola som na neoficiálny ultrazvuk pri svojom treťom synovi v 25. týždni, kde som sa aj dozvedela, že je to opäť chlapec. Neoficiálny preto, lebo testovali v jednej firme ultrazvukový prístroj, tak si to maminky mohli vyskúšať len tak, avšak nedostala som pri tom CD-čko a ani fotky. Ale určite sa oplatil.

Aj keď sa nám synček obrátil chrbtom, no nakoniec sa ukázal. Viete, pri štvrtom tehotenstve to žena už vníma trochu inač, ako pri prvom, ale stále je to zázrak, ktorý sa učím užívať. A určite je to iné, ako pri prvom, kedy som bola zo všetkého vypleskaná a pri druhom vlastne tiež, nakoľko tehotenstvo bolo až po piatich rokoch od prvého a mala som pocit, že všetko prežívam prvýkrát.

Prajem Vám pekný týždeň a najmä nech ste veselé a radostné. To naše bábätka potrebujú – mať optimistické maminky.


Tina je v 26. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

13.10.2015 2:21 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist