30-tý týždeň… ááá, dám ešte desať :-)

BUDÚCA MAMIČKA TINA Čo že je to 30-ka…. Sme práve v 30-tom týždni a na budúci týždeň sa chystáme do poradne. Verím, že bude robiť ultrazvuk. Mál by, aspoň teda podľa toho, že sa ma znova robiť niekedy okolo 30 tého týždňa. Totiž už som dlho nevidela moje bábo a som aj zvedavá, či potvrdí svoj výrok o pohlaví dieťatka. Tentoraz chcem vziať aj manžela.

Myslím, že naše bábo by sa malo pomaly otáčať dole hlávkou. No podľa pohybov sa mi to zatiaľ nepozdáva, že by bolo otočené, nakoľko cítim intenzívne pohyby stále dole v podbrušku a predpokladám, že tie najsilnejšie sú práve kopnutia nožičkami. Niekedy až podskočím, ako silne sa pohne.

Som zvedavá, kedy príde štekutka. Zatiaľ som nespozorovala, že by štekutalo. Moji chalani v predošlých tehotenstvách takmer 3 krát za deň čkali v brušku a bolo to niekedy až nepríjemné, no na druhej strane smiešne. Ale vidí sa mi, že som to vnímala až v posledných týždňov pred pôrodom.

Maternica sa už tiež intenzívne pripravuje na pôrod. Sťahy sa niekedy opakujú aj viackrát za deň a veru ma niekedy aj vystrašia. No sú bezbolestné a nepravidelne, tak nepanikarím. Dám si magnézium a samo sa to ukľudní. Dúfam, že pri kontrole bude lekár spokojný zo stavom krčka maternice. Zatiaľ musí byť pevný!

Čo sa týka mojej aktivity, tak asi sa už o nejakých aktivitách nedá veľa hovoriť. Minule som sa vybrala peši do mesta a mňa od mesta delia asi 3 km. Musím zdolať aj kopec. Inač relax a ešte pred mesiacom úplne v pohode som to zdolala, ale teraz? Zadýchala som sa už pri prvom kilometri a ani nehovorím, ako sa to nepáčilo mojej maternici. Musela som občas zastať a predýchať kontrakciu. Jednoducho musel byť na mňa zaujímavý pohľad 😀

Teda turistika už na určitý čas dostala svoje „bye – bye“. Ešte stále si trúfam však na stepper. Tam tiež nevydržím už dlho, ale nejako sa mi pohybu nechce vzdať. Trochu pocvičím, kým je to pohodlné a pauza… Ale som sama hotová z toho, ako som obmedzená v pohybe. Ako nevládzem dýchať. Kde je moja kondička?! Nie, nebojte, už naozaj sa len presúvam a snažím sa maternicu udržiavať v čo najväčšom kľude, aby sa vo mne nebúrila.

Momentálne som si kúpila fit loptu a budem na nej precvičovať už iba kagelové cvičenia a chrbát. Ešte neviem ako, ale viem, že urobím dobré. Dnes som akurát čítala, že posledný trimester nie je sranda, ale žena aj tak na všetko zabudne po pôrode a ani si nespomenie, že ju niečo v posledných týždňoch trápilo.

Môžem to potvrdiť. Naozaj sa na to rozpomínam len v súvislosti s ďalším tehotenstvom a skôr porovnávam. No nepamätám si veľa z predošlých tehotenstiev a ich posledných týždňov. Tak aj na toto zabudneme a musíme to zvládnuť. Na konci príde dar v podobe nášho bábätka 😉


Tina je v 30. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

10.11.2015 10:57 | autor: Martina Kampczyková
Viac o téme: po pôrodežena

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist