Bláznivá cesta

BUDÚCA MAMIČKA TINA Sme v 29.týždni. V minulom blogu som si zaspomínala na minulé pôrody a teraz sa vrátim v čase na začiatok tohto tehotenstva.

Vtedy som ešte neprispievala príspevkami a stoji to za to. V prvých blogoch som písala, že mi bolo od 6. teho týždňa veľmi zle. Zúfalo a celý deň. Tak sme sa rozhodli, že si to moje utrpenie trochu zmiernime a pôjdeme na dovolenku do Grécka.

Mne v tomto období bolo naozaj všetko jedno, aj keby ma previezli na mesiac, aj tak mi bolo stále zle. Tak súhlasila som s týmto bláznivým nápadom. Bláznivým práve preto, lebo sme šli autom. Teda 16 hodín cesty. Povedala som si, že to zvládnem, veď sme tam mali byť dva týždne a za tie dva týždne zabudnem na cestu, ktorá nás mala čakať ešte aj späť.

Tak prišiel ten deň D a šli sme. Zle mi bolo, to je jasne. No čo prišlo potom som vôbec nečakala a ani moji milovaní. Asi po 10 hodinách cesty, kedy prešla aj noc a nastal nový deň som to prestala zvládať. Prišlo mi na zvracanie a potom zas a zas a už som nevedela do seba dať vôbec nič. Nevedela som o sebe a takto to šlo asi 15 krát. Žalúdok bol už taký podráždený, že ani kúsok banána, ba ani voda sa vo mne neudržala. Napadalo ma už všetko možné a jednou z myšlienok bolo, že idem do Grécka rovno do nemocnice.

Tesne pred Gréckom sme si dali malú prestávku na jedlo. Teda ja som na jedlo ani nepomyslela, ale deti boli hladne a veru zaslúžili si. Vycítili vážnosť situácie a ani nemukli, len tŕpli a modlili sa, aby som to ja aj to malé vo mne zvládli. Manžel je vďaka Bohu muž plný viery a odhodlania a celú situáciu mal pod kontrolou a dohľadom. Vedel, že to zvládnem. Teda keď sme si dali tu malú prestávku na jedlo po nejakých 13 tích hodinách cesty, tak ja som riskla a aj keď s veľkou nevôľou, ale dala som si kokosový nanuk a kávu latte. Divná kombinácia viem, ale jedine na toto som dostala chuť. A zázrakom som to hneď nevyvrátila a dokonca ma to pozdvihlo.

Nevravím, že toto je liek proti tehotenskej nevoľnosti, ale moje telo si práve vtedy vyžiadalo túto kombináciu a ja som ho poslúchla. Šli sme tri rodiny, tak všetci vedeli o mojej situácii aj keď boli vo vlastných autách, a samozrejme čudovali sa a čakali, čo to so mnou urobí.

O ďalšiu hodinku sme už videli vytúžené more a nálada sa zdvíhala a celá situácia sa obrátila a boli sme veselí. Aj deťom, keď ma videli, že mi je fajn, sa nálada zlepšila. Musím podotknúť, že počas celých dvoch týždňov, čo sme tam boli, sa celodenná nevoľnosť vytratila a zle mi už bolo iba večer. A od vtedy to takto bolo až do 4. tého mesiaca.

Suma-sumárum mi dovolenka prospela a zmenila celodennú nevoľnosť na iba večernú. Teda more naozaj robí svoje. Teraz na toto iba spomínam, no nebolo mi všetko jedno. Tehotenstvo trvá 9 mesiacov, ale má svoje čaro aj vtedy, keď nie je najpríjemnejšie.

Ten ďalší život vo vás spôsobuje, že aj zle sa obráti na dobré a najlepší je opäť paradoxne, ten bolestivý koniec tehotenstva…


Tina je v 29. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

5.11.2015 12:34 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist