Chcem späť svoj nos a slobodne dýchať !!!

BUDÚCA MAMIČKA TINA Končíme 18 týždeň tehotenstva a postupne sa prebojujeme do polovice tehotenstva. Ide to veľmi rýchle.

Pred niekoľkými týždňami som prehlásila, že budem oslavovať, ak prejde nevoľnosť a tá nepríjemná nadmerná produkcia slín, no a aj by som oslavovala, keby som nemusela riešiť už asi štyri týždne trvajúce upchatie nosa. Spočiatku to ešte šlo aj bez účinných sprejov, no teraz aspoň večer striekam do nosa striedajúc nasivin, muconasal a ďalšie až som sa zrejme prepracovala k závislosti od týchto sprejov.

Prv to boli len novorodenecké, potom detské až teraz som už začala dospelácke nosne spreje. Pri mojom prvom tehotenstve, som celé tehotenstvo fungovala na nasivine. Teraz tomu idem urobiť koniec…

Je to nočná mora, lebo nos je akoby vo zveráku, v ústach sucho lebo dýchate iba ústami. Rozhodla som sa, že ani napriek tomu si nenastriekam už nič. Je to totiž začarovaný kruh. Nos sa upchá, človek si dá spej a sliznica nosa hrubne a hrubne a vy to potrebujete stále častejšie a častejšie. Jednoducho závislosť ako bič. Tak musím teraz prebojovať a vydržať niekoľko dni a najmä noci a ono by sa to malo postupne napraviť. Nič iné mi neostáva.

S počiatku som sa rozhodla urobiť ešte kompromis a to taký, že sa pokúsim dávať sprej len do jednej nosnej dierky a to stále tej istej. Teda ta druha nebude vôbec konfrontovaná s liečivom a mala by sa sliznica uzdravovať. Uvidíme či to pôjde aj takto. Momentálne fungujem najmä na soľných preplachoch, ktoré sú zdravé. Až na jeden nevydarený soľný preplach, kedy som som zabudla na to, že do vody mi spadol väčší kryštáľ soli (doniesla som si soľ z Izraela, z mŕtveho mora) a voda bola taká slaná, že som 15 minút myslela, že sa od bolesti zbláznim. Slzy sú bežne slané, no mne oči slzili mŕtve more :D. Držte mi teda palce, aby som to zvládla a to najmä v noci.

Ďalšou zaujímavou vecou tohto obdobia je, že už nemôžem spať na chrbte. Totiž… nedávno som sa v noci prebudila a bolo mi veľmi divne. Prebudila som sa spiac na chrbte a bolo mi nevoľno až kým som sa neotočila nabok. Maternica s dieťatkom už asi tlačili na brušnú tepnu a toto sa nám od tohto obdobia môže vraj udiať, tak sa musím tomu vyvarovať…

Tehotenstvo je naozaj veľmi zábavné. Človek je zrazu zodpovedný za to, čo vloží do svojho tela. Rada by som začala písať o príjemných veciach. Ono, je možné, že sú tehuľky, ktoré ak toto čítajú tak si povedia, že sú to „príjemné“ problémy, nakoľko majú ťažké tehotenstvo a možno sú aj v nemocnici. A môj nos je pre ne len banalitou.

Tak verím, že budúci týždeň bude pre mňa aj pre Vás týždeň víťazstiev a dobrých správ.


Tina je v 19. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

24.8.2015 6:50 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist