Prezradím Vám už pohlavie bábätka :-)

BUDÚCA MAMIČKA TINA V tomto týždni sme absolvovali konečne náš ultrazvuk, na ktorý som mnou šiel aj môj milovaný manžel. Bol so mnou na ultrazvukoch aj pri predošlých tehotenstvách, tak si nenechal ujsť ani teraz túto možnosť a zachovali sme tradíciu.

Neboli sme na 3D ultrazvuku a teda veľa z toho nemal, no to najdôležitejšie sa dozvedel a mál to dokonca ukázané a vysvetlené dosť podrobne. Teda pohlavie nášho dieťatka sa potvrdilo a je to predsa len to pohlavie, čo nám už povedal v 24. týždni tehotenstva. A teda je to naša vytúžená princezná. Konečne sa to na štvrtýkrát podarilo.

Teda verím, že by sa nemýlil dvakrát a manželovi to bolo tiež pekne vysvetlené aj anatomický. Ešte pred piatimi rokmi som sa doslova za dievčatko modlila a potom som už na to zabudla a ako som v prvom blogu napísala, že už ani nechcela ďalšie dieťa. Ale Boh nezabudol.

Potom, keď som otehotnela, mi to moja mamka pripomenula, že som sa za to modlila a bolo mi to jasne. Už od začiatku tehotenstva som to tušila, že to bude dievčatko, no nakoľko už mám troch chalanov, tak som si to nevedela veľmi predstaviť, že ako to je mať dievčatko. Ani teraz si to neviem predstaviť, ale teším sa.

Dokonca vravel, že má už 1 900 g. Je to teda riadna žienka. Zdá sa mi to dosť na to, že som len po 30. týždni tehotenstva. Ale lekár bol spokojný, tak aj ja som spokojná. Pekne pomeral všetko a vravel, že jej srdiečko je zdravé ako z lekárskej knižky. „Vďaka Bohu“ myslela som si. Tá váha my ale trochu vŕta hlavou, nakoľko môj posledný synátor mal pôrodnú váhu 4 250 g a nebolo jednoduché ho dostať von. Ale šlo to prirodzene, bez použitia akýchkoľvek pomôcok, tak to zvládnem aj teraz.

Ešteže mi nepovedali pred pôrodom, koľko váži, lebo asi by som to psychicky nezvládla. Viem, že ultrazvuk nenameria váhu dieťatka vždy presne a je to aj skreslené, ale predsa: v mojom brušku je silná a zdravá slečna. Začala som jej už skôr púšťať skladby od Mozarta, Beethovena a od iných hudobných skladateľov.

Prv som to chcela len vyskúšať, ako bude reagovať, ale potom sa nám obom classica zapáčila a teraz si to užívame. Teda iba večer pred spaním, nakoľko vtedy je vždy najaktívnejšia a brucho sa mi vlni. Ale keď počúvame túto hudbu, tak sa upokojí a počúva. Taktiež je už naše bábo otočené dole hlávkou. Tie pohyby sa mi zdali iné od určitého času a ja som to aj cítili, že asi sa už dieťatko pretočilo, ale nemala som to potvrdené.

Až dnes, keď sa chcel pozrieť na hlavičku, tak čidlom šiel celkom dole a tak som sa ho to opýtala a potvrdil môj pocit. Tak ideme ďalej, pokračujeme.

Ďalšiu kontrolu máme až o mesiac, týždeň pred Vianocami a potom už január postupne budem očakávať na vytúženú chvíľu.

Prajem Vám pekný týždeň.


Tina je v 31. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

19.11.2015 5:37 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist