Útrapy a radosti tehotenstva

BUDÚCA MAMIČKA TINA Som v 14.–15. týždni tehotenstva a je mi stále zle. Nie síce tak, ako mi bolo od 6. do 12. týždňa, ale už mám toho dosť. Nespomenula som to v minulom príspevku, no jednou nepríjemnosťou popri nevoľnosti u mňa je nadmerná produkcia slín. Je to niečo veľmi neprijemne a čudné. Neviem, zažili ste to niekto?

Keď sa pýtam bývalých tehuliek na tento divný symptóm, tak len tak zvláštne na mňa zazerajú. Ale ja som čítala na webe a upokojila som sa, že to nie je nič neobvyklé. Aj keď priznám sa, je mi nepríjemné tieto sliny polknúť a nadvihuje ma z nich, a tak ich, ak sa dá, odpľúvam. Viem, hnusné, ale kto to zažil, ten pochopí o čom píšem. Ale prezradím, že pomáha mi žuvačka a tiež mentolky. Na jednom fóre som čítala, že jedná baba aj pri šoférovaní odpľúvala do sáčku. Ja sa spolieham na mentolky. Postupne by však mal aj tento nepríjemný príznak tehotenstva alebo lepšie sprievodný jav niektorých tehuliek vymiznúť, tak každý deň očakávam na tento slávny moment.

Tehuľky športujete? Ak si bezriziková tehuľka, tak odporúčam aspoň tehotenské cvičenia. Nájdeš ich na webe. Je tam kopec rád. Ja som aktívne behávala pred tehotenstvom 10 km trate a usilujem sa behávať naďalej. Nie, nebojte! Teraz si len zacupkám 4 km a som šťastná. Trochu pohojdám bábo, ja sa spotím a rozhýbem telo a sme šťastní. Možné to je iba, ak žena pred tehotenstvom aktívne športovala, inač neodporúčam začínať v tehotenstve. Mám to šťastie, že bývam pod lesom a tak ráno vybehnem pomaličkym behom. Jedine, čoho sa trochu obávam, sú divé svinky, ale zatiaľ som ich nestretla a verím, že sa mi vyhnú. Áno, možno trochu exremné, no predovšetkým som matka a tak sledujem aj pri behu signály tela.
 
Keď som bola tehotná s predošlým už teraz škôlkárom, tak sme milovali stepper a do 9. mesiaca som stepovala a drepovala, no taktiež som to robila už pred tehotenstvom. Pribrala som iba 8 kg a z toho malý mal 4,250 kg. No musím podotknúť, že som nejedla vôbec sladkosti. Vedome som si ich odopierala. Samozrejme, že nejaký ten koláčik na oslave bol alebo príležitostne, ale nie dennodenne. Viete, ja neverím, že tehotná žienka ma zjesť za dvoch, a už vôbec nie, že ma jesť na čo ma chuť. Čakám štvrté dieťa a predošle som si vychovávala už v brušku. Jedli sme zdravé veci a mne sa to vrátilo potom v podobe rýchleho zotavenia po pôrode a bezproblémového tehotenstva. Teraz pri tomto tehotenstve to zatiaľ bolo trochu iné. Pre silné nevoľnosti a časté zvracanie som musela jesť naozaj to, na čo som mala práve chuť, a veľmi veľa dobrých veci sa mi sprotivilo. No verím, že už čoskoro znova vstúpim do zdravého a hlavne bez-sacharidového režimu. Zatiaľ každej z vás prajem ďalší dobrý tehotenský týždeň.
 
 

29.7.2015 9:40 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist