Áno, teraz som už naozaj tehotná…

BUDÚCA MAMIČKA TINA 17 týždeň tehotenstva takmer úspešne za nami a ideme ďalej. Mnohí ľudia si práve v tomto týždni konečne uvedomili, že som tehotná. Bruško krásne vystúpilo von a ja sa cítim viac „tehotnejšie.“

Je milé sledovať okolie a ich reakcie na tehotnú žienku. Najväčšia sranda pre mňa je, že večer sa mi bruško zväčší a teda keď ráno idem do práce, tak bruško sa ešte dá prehliadnuť, ale večer som už naozaj tehotná. Môj najstarší syn v tomto týždni prehlásil: „Mami, tak ty si naozaj tehotná. Neklamala si ma.“ Podotýkam, povedal to práve večer.

V tomto týždni sme boli aj na odber krvi, z ktorého majú zistiť zdravotný stav bábätka. Majú taký systém, že ak mi sestrička nezavolá, tak je všetko v poriadku. Určite ju nechcem najbližšie týždne vôbec počuť 😀 Určite je mimi zdravé a nebude mi volať. Budem sa usilovať na to zabudnúť. Myslela som, že pri tejto kontrole mi už tiež povedia, či po troch chalanoch bude konečne dievčatko, no nerobil ultrazvuk 🙁 Musíme byť trpezliví. Vravel, že na budúce mi to už povie, ak…

Myslím, že tie najťažšie mesiace tehotenstva plné záchodových akcií, nadmernej produkcie slín, nevoľnosti a iných záležitosti máme za sebou. Aj keď o tej nadmernej produkcií slín by som ešte vedela čo to povedať, no určite to je lepšie. Môj nízky tlak je tiež humorný, nakoľko už sa stalo, že manžel ma len tak-tak zachytil, aby som nepadla na zem. Mnoho-krát sa mi až oči zahmlia, keď náhle vstanem, ale nie je to tragické, tak vydržím. Káva ma niekedy postaví na nohy, no ako som už skôr písala, nechcem piť viac ako jednú kávu denne.

Akurát stále trvá ten problém pocitu upchatého nosa, ale môj gynekológ tvrdí, že v pohode môžem použiť aj nosné kvapky, tak ma ukľudnil. Pritom varoval ma pred farbením vlasov a pred podobnými zásahmi, čo zase tehotné ženy bežne robia. Priznám sa, že ani ja som už nevydržala a taktiež som musela ku kaderníčke zafarbiť vlasy. Používa farby bez amoniaku a bola som po uplynutí prvých troch mesiacov. No užívala som si to a aj zmena bola pre mňa veľmi potrebná. Ozaj, farbili ste si vlasy počas tehotenstva? Ja som si celkom určite farbila aj pri predošlých tehotenstvách a detičky sú chvála Bohu zdravé.

Verím, že aj Vám dobre zbehol predošlý týždeň tehotenstva a ideme do ďalšieho úspešného týždňa…


Tina je v 18. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

17.8.2015 8:45 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist