Som mama troch synov, teda kričím „Hurááá!!!“, že začal školský rok….

BUDÚCA MAMIČKA TINA Prehupli sme sa do druhej polovice tehotenstva a vďaka Bohu, máme sa celkom fajn.Deťom začala škôlka a škola a vlastne nám všetkým začalo iné obdobie plné režimu a pravidelnosti.

Pravdu povediac, už som sa na to aj tešila. Konečne máme všetci režim a viem, čo a kedy sa bude diať. Cez prázdniny to bol pre mňa chaos, nakoľko ja pracujem a deťom som musela robiť každý deň nejaký program. Stalo ma to veľa energie.

Teraz vie každý, čo ma kedy robiť a čo ho kedy čaká. Viete, spolu s manželom manažujeme tri deti a ja som do nedávna bola tiež ako jedno malé dieťa, ktoré len spalo a nechcelo jesť a k tomu všetkému boli ešte tie prázdniny. Avšak mame to za sebou a teraz si konečne užívame tehotenstvo a najmä môj milovaný režim 🙂

Možno je moja radosť zo začiatku školského roka ešte väčšia ako zvyčajne aj preto, lebo onedlho bude jeseň, po nej príde zima, potom vianoce a potom pôrod 😀 Nie, nechcem nič uponáhľať. Ved práve… opakujem si stále, aby som si toto tehotenstvo užila a tešila sa z každého dňa… Veď podľa mojich plánov je to už posledné tehotenstvo a treba to naplno prežiť. A v tejto súvislosti som sa aj rozhodla, že sa nebudem báť… Ani pôrodu, veď ten bude taký, na aký sa žena pripraví a aký si predstavuje a nebudem sa obávať ani prvých troch mesiacov života s bábätkom.

Totiž pre mňa to bolo vždy také aktívne, no na druhej strane veľmi nudné obdobie, kedy dieťa nedáva matke žiadnu spätnú väzbu a teda je to taký kolotoč. Budem sa usilovať užívať si aj toto obdobie a tešiť sa z neho. Nedávno som riešila zvláštne bolesti v podbrušku… Nechápala som úplne o čo ide, no nebolo to nejako veľmi silné, tak som len predychávala.

Dočítala som sa, že po tom 20 tom týždni sa to môže diať a súvisí to s rastom maternice a s jej namahanými úponmi. Ak to vraj nie je spojené s prudkými bolesťami, krvácaním a častým tvrdnutim brucha, tak je to normálne. Tak som sa upokojila, dala som si magnézium a bolo po bolesti. Od vtedy sa to nevrátilo.

Rozpamätala som sa potom na predošle tehotenstva a pri druhom som túto bolesť zažívala takmer každý deň. Môžno to časté prežívanie bolesti bolo spojene s mojou ubolenou a ustráchanou dušou, nakoľko druhé dieťa bolo veľmi vytúžené a obávala som sa takmer všetkého.

Bola som vtedy tehotná znova až po 5 rokoch po prvom synovi, medzi tým ešte jedno nevydarené tehotenstvo a mala som pocit, akoby to bolo prvýkrát, nakoľko som si z prvého tehotenstva takmer nič nepamätala.

Teraz sa ale z tehotenstva teším a ako som písala vyššie, odmietam strach a tak odmietam aj každú bolesť. A teda očakávam, že aj budúci týždeň prežijeme dobre.

To samozrejme prajem aj Vám, nech ho máte bez bolesti a bez starosti.


Tina je v 21. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8.9.2015 12:30 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist