Už sa blíži termín pôrodu!

BUDÚCA MAMIČKA TINA Verím, že keď čítate tento blog, tak mám to už za sebou alebo už aspoň veľmi krátko pred sebou :-). Píšem blog ešte s bábom v brušku, som v teple domova, je mi fajn, no v utorok mám termín a ak do piatka neporodím, tak už sa mám ukázať na príjme v pôrodnici.

Vo mne sa prelínajú otázky, či už to fakt všetko končí? To už prešlo 40 týždňov? Užila som si tehotenstvo dostatočne? Či som ho len pretrpela a urýchľovala? Ale na druhej strane, robím všetko preto, aby som už porodila. Mám pocit, že všetkých 13 kíl mám iba v bruchu. A už naozaj to nie je až taká sranda. Som však vďačná Bohu za to, že som došla aj s babom tak ďaleko bez problémov a očakávam od neho aj pomoc pri pôrode.

V poslednej poradni som bola v piatok, ultrazvuk, prietoky aj ozvy v poriadku. Len tá váha bambiny ma znova trocha znepokojila, nakoľko je väčšia. Ale upokojil ma, že porodím v pohode a že sa nemám obávať. Veď som už porodila dieťa nad štyri kila a teda svaly sú už vytrénované. Ja som vytrénovaná tiež a dohováram si, že to dám, že to zvládnem. Nebudem už ani písať, že všetko mám prichystané, že už som aj zabudla, čo som si zbalila a pod. Veď končím 40.- tý týždeň tehotenstva a naozaj, cítim sa na pôrod veľmi dobre pripravená.

Do pôrodného plánu ešte zapisujem to, čo ma napadne a podľa potreby ho upravujem. Neviem, či má pôrodný plán nejaký zmysel, či ho vôbec pôrodník prečíta a či sa tým vôbec niekto bude zaoberať, ale aspoň som si usporiadala myšlienky a viem čo chcem a aj to, čo určite nechcem pri pôrode zažiť, samozrejme, čo dokážem ovplyvniť.

Víkend som si chcela užiť ešte s rodinkou doma a bola by som rada, ak by sa pôrod spustil ráno hneď potom, ako chalani odídu do školy. Aby sme to stihli dokiaľ nebudú mať po škôlke a škole, aby ich manžel stihol aj vyzdvihnúť. To by bolo ideálne. V podstate tri krát to takto vyšlo, čo sa času týka. Vždy to prišlo ráno a do 17-tej som mala odrodené. Dva pôrody som mala ako na vlas časovo rovnaké a ten prvý, tam pôrodná činnosť začala v noci okolo tretej a o 10-tej som mala po všetkom. Tak si želám aj tento pôrod, no ešte rýchlejšie.

Je mi jasne, že po odtečení plodovej vody by som mala byť v pôrodníci do dvoch hodín, ale ak mi začnú len kontrakcie, tak pôjdem čo najneskôr. Pri treťom som šla do pôrodnice, keď som mala pravidelnosť kontrakcií každých 5 minút, no ešte aj tak som niečo okolo štyroch hodín predychavala v pôrodnici. Tak teraz sa pokúsim ešte neskôr. Jasne, všetko to sú plány a priania, ale každá ich máme a chcem veriť, že všetko bude ešte lepšie ako moje predstavy…

Malej dohováram, že princezné chodia na čas, ale kráľovné v predstihu, že nech je kráľovná, ale všetci vieme, že termín je len orientačný bod a ona bude pre nás aj tak pokladik, princezná a kráľovná v jednom a veľmi sa na bábo tešíme. Dôležite je zvládnuť psychiku. Nespanikáriť a vziať pôrod za normálny chod života. Každú kontrakciu budem považovať, že ma približuje k bábu. Kontrakcie nebudem nazývať bolesti, ale práca svalov. Teda nech už začnú pracovať :-D.


Tina je v 40. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

25.1.2016 7:33 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist