Prenatálna výchova môjho mimi postupne začína

BUDÚCA MAMIČKA TINA Je až neuveriteľné, že stále je čom písať. Každý týždeň tehotenstva niečo nové prinesie. Hoc, stále pokračujeme v pravidelnom režime školy a škôlky, práce a oddychu, aj tak je stále niečo, čo stoji za zmienku.

Už štvrtý týždeň beží a ja stále neviem výsledky z Triple testu. Sestrička mi vravela, že mi zavolá, ak by nebolo niečo v poriadku. Nevolala… a tak sa utešujem, že je všetko v poriadku. Nemyslite si, že som tak poslušne vydržala čakať, nevydržala a zavolala som tam zhruba po dva a pol týždňoch, ale výsledky ešte nemali.

Potom mali celý týždeň dovolenku a tohto týždňa tam už vlastne idem, tak už ani nevolám.. Pevne verím, že výsledky sú v poriadku. U nás stále viac a viac prebiehajú debaty typu, či je to chalan a či baba dieťatko v mojom brušku. Mám pocit, že moji malí chalani to riešia už viac ako ja.

Takmer každý deň zaznie od nich táto otázka a mne je už až smiešne z ich zvedavosti. S dieťatkom sa už chcú hrať a chrániť ho. Veľmi sa im páči moje bruško a je pre nich až neuveriteľné a nepredstaviteľné, že v brušku je bábätko. No stále ich nahlodáva ta nezodpovedaná otázka, či dievčatko alebo chlapček 😀

To dievčatko alebo chlapček už musí byť riadne silné a veľké, nakoľko jeho pohyby sú stále viac a viac intenzívnejšie. Normálne ma v noci dokopalo sa isť vycikať… Zrejme je otočené nožičkami dole, lebo práve dole sú tie pohyby najsilnejšie. Mám pocit, že sa to zintenzívnilo zo dňa na deň.

Pred tým som pohyby necítila, keď som si dala ruku na brucho, iba vo vnútri som vedela, že robí kotrmelce, ale teraz je to iné. Snažím sa ho už teraz učiť, tak ako som to robila v predošlom tehotenstve, že v noci sa spí… Že ako to robím? A či sa to vôbec dá? Dokonca aj výsledky už môžem potvrdiť, nakoľko moje predošle dieťa od začiatku malo v noci, noc a počas dňa,deň.

Samozrejme, novorodenec spí akoby stále, ale pri prvom a druhom dieťati som sa bežne stretla s otvorenými očkami na široko v noci a môj momentálne najmladší už nie. No ale ako som to robila? V každom prípade počas dňa je u nás hluk. A viem, že mimi už teraz počuje, tak sa mu aj počas dňa prihováram. Viem, že počuje aj podľa toho, že ak nahlas niektoré dieťa u nás skríkne alebo zazvoní telefón, tak v momente reaguje.

V noci sa mu naopak, aj keď kope neprihováram vôbec, len ho trochu pohojdám :-D, pohladím a v momente je kľud. Je to asi profesionálnou deformáciou, nakoľko som písala diplomovku o prenatálnej výchove dieťaťa :-D, ale môžem potvrdiť, že dieťatko sa už vie veľa naučiť aj v maternici, teda odporúčam s dieťaťom veľa komunikovať, vystavovať ho rôznym druhom zvukov pravidelných aj nepravidelných. Nie však veľmi hlasným…

Ďakujem, že ste vydržali čítať do konca a prajem Vám ďalší úspešný týždeň…


Tina je v 22. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

15.9.2015 11:54 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist