Útrapy a radosti tehotenstva 2

BUDÚCA MAMIČKA TINA Som v 15.–16. Opäť o týždeň viac. : -) Ten čas ale letí…. Už sme medzi 15-tým a 16-tým týždňom a nejako veľa sa toho nezmenilo oproti minulému týždňu, no určite je mi znova o čosi lepšie. Nadmerná produkcia slín stále pokračuje. Bez mentoliek, či žuvačiek ani na krok, ale nevoľnosti sú už zriedkavejšie.

No… večer si stále spomeniem, že som tehotná, keď sa ozve nevoľnosť. Večerné zvracanie už takmer celkom pominulo, ak zabudnem na jeden večer. Avšak vznikla tu jedna iná nepríjemná vec a síce, pocit vypchatého nosa. Som z toho celkom zúfala. Nechápem. Na typickú nádchu sa to vôbec nepodobá, pretože nos mi nejde vyfúkať. Pátram aj po vhodných a účinných kvapkách do nosa, ale my tehulky takmer nič účinne nemôžeme a musíme len vydržať. Ak mate nejaký typ, prosím napíšte mi do komentára… Pinosol som už vyskúšala…

V poslednom čase mi taktiež celkom zachutila káva, ktorú som do nedávna nemohla ani cítiť, ale tiež som nezačala hneď presom. Veľmi mi chutili ľadové kávy a nápoje. Teraz si dám aj presso, no iba jedno denne. Čítala som, že viac, ako dve kávy sa v tehotenstve nesmú (vlastne nemali by sa).

Ako som už spomínala, tak máme troch synov. Najstaršiemu sme o tehotenstve povedali už asi v 6.tom týždni tehotenstva. Mal trochu zmätené pocity. Strednému len nedávno a ten sa veľmi potešil, ale tomu najmladšiemu škôlkárovi sme to povedali len nedávno. Ten sa nad tým veľmi nezamýšľal.

Najviac nás však reakciami prekvapuje náš stredný 8 ročný syn, ktorý prežíva každú zmenu so mnou. Neustále ma sleduje a veľa sa vypytuje, ako sa mám a ako sa má bábätko. Je veľmi zlatý. On jediný a vlastne aj ja, chceme dievčatko. Teda on sestričku. Ostatní sú za ďalšieho parťáka chlapca. Dokonca aj manžel. On si už na chalanov akosi zvykol.

Toho týždňa sme už vyberali mena pre obe pohlavia. Ja sa vždy smejem, že sa mi už minuli mena pre chalanov. Ja už naozaj meno pre chlapca nemám. Zato dievčenských mien mam na výber viac… viete, pri každom chalanovi, sa vymyslelo aj dievčenské a to potom ostalo visieť. Uvidíme, či to takto bude znova. Najstarší syn mi povedal, že on si praje, aby to bol chlapec aj preto, lebo dievčatá a ženy to podľa neho majú v živote ťažšie. Milý, však? Na mena je ešte priskoro, ale my ženy myslime v predstihu na všetko J. Verím, že aj o týždeň sa tu stretneme a ak mate podobné tehotenské „radosti“ ako ja, potešia aj Vaše komentáre.


 Tina je v 15. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

7.8.2015 10:50 | autor: Martina Kampczyková

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist