10 týždeň tehotenstva, zdá sa že tehotenské príznaky miznú?

KLUB TEHULIEK! MAJKA Ahojte maminky, práve som v prebiehajúcom 10 týždni tehotenstva a až na dnešok mám pocit, že moje tehotenské príznaky pomaly miznú. Myslím tým hlavne psychickú záťaž, ktorú mi spôsobovali moje rozbúrené hormóny. Alebo ešte spôsobujú? Tak ako som písala v minulom článku, na mňa sa taký prejav vôbec nehodí, pretože som kamarátska, vždy optimisticky naladená a skôr flegmatická k stresovým situáciám. Takže v bežnom živote ma len tak niečo nerozhádže.

dsc03382-002-1100x618.jpg

Tento týždeň sa mi podobný prejav hnevu vôbec nezopakoval. Ale prekvapil ma zas iný. Máme momentálne starosti s vybavovaním úradných záležitosť ohľadom bývania a stále sa nám akosi kotúľajú polená pod nohami. Prejav hnevu vystriedal prejav smútku, ale až taký, že som si musela hodinu doma poplakať, mala som pocit, akoby sa spomalili všetky moje fyziologické funkcie a ja som nehybne sedela a čakala kým to prejde. Dúfam, že sú to posledné dozvuky mojej psychickej nerovnováhy spôsobenej tehotenskými hormónami. Ale som rada, že sa ten amok a hystéria vytratili z môjho repertoáru.

Celý týždeň bol kľudný, ja som si užívala môjho dvojročného synčeka a premýšľala nad tým, ako to beží. Až na ten jeden deň, ktorý ma dostal do smútku, som sa konečne cítila vo svojej koži. Začala som sa tešiť, že sa mi opäť vrátili moje pôvodné chute, že si môžem opäť vychutnať jedlo, tak ako predtým, že nemusím kričať na muža zo spálne, nech zatvorí všetky dvere, pretože vôňa jeho rannej kávy mi dvíhala žalúdok.

Dnes ma ale prekvapili opäť nevoľnosti, celý deň mám pocit, akoby som mala „zemiakový knedlík“ v krku pekne omastený a keby som ho prehltla, bolo by zle nedobre. Konečne to vyzeralo, že mám za sebou tieto negatívne prejavy a predsa sa mi dnes museli opäť objaviť. Dnešný deň sa teda stravujem striedmo, jem iba z nutnosti aby som prežila. Všetko zas inak chutí. Uvarila som si obľúbené jedlo, ale jeho vôňa ma odradila, tak som ho len trošku prehrabla v tanieri a nechala tak, ešteže ho má kto doma zjesť.

V týždni som bola na kontrole u svojho ženského lekára. Bábätko malo 4 cm, vitalita je v poriadku, srdiečko krásne bije, takže som šťastná, že je zdravé. Pekne si v brušku čučkalo, počas sona som mala pocit, že sa aj otočilo, najprv bolo z boku a potom obrátené chrbátikom. Asi sme ho vyrušovali. Bolo vidieť celé telíčko, je to nádherný pocit. Po prvý krát som počula tlkot jeho srdiečka. Veľmi sa na neho teším, je to zázrak prírody, najkrajší pocit, aký môže žena vo svojom živote zažiť.

Teším sa aj z toho, že sme kompletná rodina, že bude mať milujúceho otca a úžasného súrodenca… Ale ešte máme dlhú cestu pred sebou. Modlím sa za to, aby bolo všetko v poriadku a aby bolo moje dieťatko v živote zdravé a šťastné.


Majka je v 10. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

25.1.2016 7:10 | autor: Majka

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist