16. týždeň tehotenstva – únava, dýchavičnosť

KLUB TEHULIEK! MAJKA Asi som sa predčasne tešila, keď som si zhruba pred týždňom myslela, že som cítila prvé pohyby bábätka. Cítila som ich tri dni na krátky okamih a potom asi štyri po sebe nasledujúce dni som už necítila nič, žiadny pohyb… Asi som sa priveľmi sledovala a asi som si to priveľmi želala. Predsa len to bolo asi zažívanie… Alebo žeby to mohlo byť normálne a necítiť nič niekoľko dní? Radšej si nebudem nič nahovárať… Ak by to boli pohyby, vedela by som, že moje dieťatko je v poriadku. Teda aspoň to, že žije, že sa hýbe a že sme stále 2v1.

dsc03501-002-1100x618.jpg

Budúci týždeň idem konečne do poradne na kontrolu, takže budem vedieť viac. Mali by sme mať už všetky výsledky z genetických testov, lekár ich porovná aj s aktuálnymi údajmi z ultrazvuku a následne všetky získané údaje vyhodnotí.

Výsledky tohto testu sú veľmi dôležité, pretože informujú o riziku výskytu určitých vývojových a genetických odchýlok dieťaťa. Myslím si, že bude všetko v poriadku. Proste mám ten pocit, že moje dieťatko je zdravé. Na túto kontrolu by som chcela ísť aj s manželom, pretože pravdepodobne už bude vidieť pohlavie dieťaťa. Teda ak sa drobec nerozhodne, že sa práve otočí na opačnú stranu a my nič neuvidíme. Už by som chcela vedieť na aké mená a farby sa mám viac sústrediť. A tiež by ma zaujímalo, či budeme mať doma dvoch nezbedníkov, alebo vyvážené skóre syn a dcéra.

Okrem stále viac rastúceho bruška, som spozorovala na sebe zvýšenú dýchavičnosť a únavu pri fyzickej aktivite. Už aj dlhšia prechádzka ma rýchlejšie unaví a rýchlejšie sa zadýcham. Moja chôdza je omnoho pomalšia a bruško predo mnou sa pri chôdzi prevaľuje zo strany na stranu. Možno je to tak správne a to malé bábätko sa spokojne kolíše ako na hojdačke a je mu dobre.

V piatok sme boli s mužom a s malým Paťkom na dlhšej prechádzke. Po ceste domov sme sa zastavili v kaviarni na varenú čokoládu so šľahačkou. Ale zastavili sme sa tam hlavne preto, že v tej kaviarni majú veľký vybavený detský kútik v ktorom sa Paťko vie pekne vyhrať. Keď som si sadla do kresla, už som si myslela, že sa nepostavím a zaspím od únavy. Posilnila som sa čokoládou, muž so synčekom stavali vysokú vežu z kociek a ja som naberala nové sily.

V sobotu ma zase čakalo upratovanie, pri ktorom som funela ako keby som cvičila silové cviky vo fitku. Nuž, musím si na tieto novotinky asi čo najskôr zvyknúť, pretože už to lepšie zrejme nebude… Hlavne že mám dobrú náladu a som relatívne v pohode. V rámci možností…


Majka je v 16. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

7.3.2016 4:55 | autor: Majka

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist