17. týždeň tehotenstva – bude to chlapček! :-)

KLUB TEHULIEK! MAJKA Nevydržala som pod kontrolou svoju zvedavosť a tak som sa rozhodla, že pôjdem do poradne o jeden deň skôr. Vlastne ani som nešla mimo termín, pretože poradňu mám naplánovanú vždy v stanovenom týždni a je iba na mne, ktorý deň si vyberiem.

Keďže som bola na odberoch krvi na genetické testy vo štvrtok pred dvomi týždňami, chcela som tento deň dodržať. Naplánovala som si to na štvrtok sama, aby som mala istotu, že už všetky výsledky budú založené v karte a už si ich s lekárom iba zkonzultujeme. Moja zvedavosť stúpala, pretože som sa nevedela dočkať čo mi lekár povie.

Najviac som bola zvedavá na pohlavie dieťaťa. Môj vnútorný pocit mi hovorí, že moje dieťatko je zdravé a tak obavy z výsledkov genetických testov som nemala žiadne. Ako som aj predpokladala, všetky moje výsledky sú v norme. Bruško rastie, vyzerá ako keby bolo o mesiac väčšie…

Konečne nastal ten okamih. V 17 týždni tehotenstva je už krásne vidieť pohlavie bábätka, teda ak sa v brušku moc nevrtí, alebo nie je otočené tak, že by sa nedalo pozrieť čo za prekvapenie skrýva pre svojich rodičov… Konečne som ležala na vyšetrovacom lôžku a čakala na „TEN“ pre mňa dôležitý ultrazvuk. Už len pár minút a dozviem sa to…

Celkom dobre nepochopím, ako sa môžu chcieť budúce mamičky nechať prekvapiť a čakajú na túto správu až do pôrodu. Veď už len tá predstava, či bude moje dieťa nosiť ružové mašličky vo vlasoch, alebo celú výbavičku orientovať do modra je veľmi podstatná, teda aspoň pre mňa.

Neubehla ani minúta a verdikt bol na svete. Bude to chlapček! V ten deň bola streda 9.3.2016. Môj dôležitý deň! Bola som plná rozpakov, nadšenia a šťastia… nedá sa to ani opísať… Proste bol to výboj pozitívnej energie, ktorý som asi pol dňa spracovávala. Hneď ako som vyšla z ambulancie, musela som zavolať svojmu mužovi, aby som mu túto správu zvestovala ako prvému. Tušila som to, že to bude chlapec, tajne som dúfala… ale môj manžel to vedel skoro so 100 % istotou. Vždy, keď sa na mňa pozrel, povedal, že čakáme chlapca.

Skúšala som si predstaviť, aké by to bolo – ten pocit, keby to bolo dievčatko. Samé mašličky, sukničky, vrkôčiky… no nešlo mi to. Proste som nastavená na chlapcov. Aj keď pravdepodobne nikdy nezažijem ten pocit mať dcéru, pretože chceme mať iba dve deti, ktorým sa budeme môcť naplno venovať, bola som spokojná, že budem mať doma dvoch loptošov.

Bábätko je zdravé, veľkosť primeraná k týždňu tehotenstva, srdiečko bilo… Pri tomto ultrazvuku sa mi zdalo, že malinké buvalo. Máme aj krásnu fotku na ktorej má spokojnú tváričku a pred sebou drží zovretú pästičku s palčekom hore. Ako keby nám ukazoval – je to „OK“. Všetko je v poriadku, je mi tu dobre, som v teple, nič mi nechýba. Viem, že som chcený, ľúbený a že sa na mňa veľmi tešíte! 🙂


Majka je v 17. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

14.3.2016 12:55 | autor: Majka
Viac o téme: dieťapohlavie

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist