28. týždeň tehotenstva – tretí trimester, poradňa u lekára

KLUB TEHULIEK! MAJKA Opäť som absolvovala poradňu u lekára. Všetko dopadlo dobre ako vždy, až na môj subjektívny pocit stále väčšej ťarchavosti.

dsc03648-1100x618.jpg

Toto slovo som vôbec nepoužila náhodou. Vystihuje úplne presne stav ako sa v tomto období cítim. Unavene, udychčane, upotene, komótne, neohybne a veľmi tučno. Už presne chápem, prečo toto synonymum k slovu tehotenstvo vôbec vzniklo. A viem, že bude ešte „horšie“…

Ťažko sa mi vstáva, líha. V noci nemôžem spať, pretože mi je veľmi teplo, potom potrebujem ísť znova na toaletu… Ešteže nie je až také typické teplé počasie, aké bývava v tomto období, pretože by som asi mala snahu vyzliecť sa z kože… Už pomaly počítam dni do konca tehotenstva.

Viem, že sa ešte dajú zrátať na týždne, ale v tomto „nepohodlnom“ období asi každá tehotná mamička chce mať svoje tehotenstvo za sebou… Aj keď na druhej strane sa obávam predčasného pôrodu. Tak radšej nepredbiehajme. Je to dobre tak ako to je.

U lekára som absolvovala úplne štandardné vyšetrenia, tak ako som popisovala v predchádzajúcom článku, až na to, že CTG mi pán doktor ešte nerobil. Ďalšia kontrola bude zase o štyri týždne, čo naznačuje, že naozaj je všetko v poriadku a ja nemusím byť nejak špeciálne častejšie monitorovaná.

V týchto dňoch sme už mali zariaďovať naše nové bývanie. Žiaľ byrokracia, čakacie lehoty a administratíva nám tento proces výrazne spomaľujú. Máme svoje plány ako čo chceme zariadiť a aké prekvapenia pripravíme pre svoje deti. Miesto u nás si nájde aj babka Anička s dedkom Jankom, ktorí sú nám veľmi nápomocní. Sú to rodičia môjho muža. Teším sa na celú rodinnú idylku, len musíme ešte trochu vydržať, priviesť na svet druhého synčeka Tomáška a zabývať sa. Ale leto si v novom dome určite všetci poriadne užijeme.


Majka je v 28. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

4.6.2016 6:50 | autor: Majka

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist