26. týždeň tehotenstva – splnené sny o bývaní, glukózový test

KLUB TEHULIEK! MAJKA Tento týždeň je výnimočný v tom, že sa nám podarilo už oficiálne pohnúť o kúsok bližšie k splneniu našich snov o bývaní. Aj napriek tomu, že bývame v úplnom centre Trenčína vo vyhľadávanej lokalite, kde máme všetko blízko, s manželom sme túžili po rodinnom domčeku.

dsc03782-1100x618.jpg

Konečne sa naše predstavy zhmotňujú do reálnej podoby. Už iba zhruba dva týždne a domček bude oficiálne náš. Posledné víkendy trávime čas v prírode v mieste nášho budúceho bydliska. S Paťkom spoznávame okolitú prírodu, v ktorej vidíme aj ďalšie možnosti jej využitia. Buď pre šport, cyklistiku, vychádzky v prírode, hubárčenie…

Ja iba dúfam, že všetko podstatné stihneme do príchodu nášho druhého dieťatka. Čakajú nás prerábky na dome, výber nábytku, zmena bydliska. Tlačia nás termíny rôznych vybavovaní a v neposlednom rade aj samotné sťahovanie. Ale verím, že všetko stihneme načas a už toto leto si budeme môcť vychutnať dvor a záhradu s našimi deťmi. Myslím si, že je to ideálne miesto pre ich výchovu.

Teším sa na to, ako sa budeme s Paťkom hrať na dvore a jeho mladší braček, ktorému sme vybrali meno Tomáš zatiaľ bude môcť spokojne spinkať v kočári na dvore. Podľa nás, je to omnoho hodnotnejší život, ako život v byte.

GTT – glukózový tolerančný test sa štandardne robí medzi 24. – 28. týždňom tehotenstva. Ide o metódu podania sladkého roztoku – glukózy a následné sledovanie, ako sa ženský organizmus s toľkým cukrom vysporiada. Ja som bola objednaná na tento týždeň. Ráno som prišla nalačno do ambulancie a vypila som 75 g glukózy rozpustenej v asi 2,5 dcl vody. Mala som to vypiť v čo najkratšom čase a potom si dve hodiny posedieť.

Prvú pol hodinu mi nebolo všetko jedno, cítila som ako blednem v tvári, ako mi je ťažko a ako sa mi hnusí samotná chuť toľkého sladkého, čo som musela vypiť. Prečítala som všetky časopisy ktoré boli poruke, každá žena v čakárni mi pripomenula, že už som asi na rade, lebo prišli po mne… 🙂

Konečne po dvoch hodinách som to mala za sebou. Sestrička mi urobila odber kapilárnej krvi – z prsta a hneď som mala výsledok. Test bol negatívny, hodnotu som mala 4,3 mmol/l. Takže opäť bolo všetko v poriadku ako doposiaľ. Ak by bol tento test pozitívny, musela by som dodržiavať diétu. Keby bola tehotenská cukrovka neliečená, mohla by vážne poškodiť nenarodené dieťa, ale aj zdravie matky. Ja som našťastie mala všetko v poriadku a tak sa môžeme aj naďalej s manželom tešiť zo zdravého priebehu tehotenstva.


Majka je v 26. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

16.5.2016 5:35 | autor: Majka

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist