31. týždeň tehotenstva – a už som v tom sama

KLUB TEHULIEK! MAJKA Tento týždeň som si po prvý krát vyskúšala ťah domácnosti bez manžela. Prvé dni mi bolo smutno, všetko som musela zvládať sama. Ale nakoniec som si zvykla. Napadlo ma, ako môžu niektoré ženy žiť bez muža, ktorý im chodí trebárs na služobky a vidia sa len cez víkendy. Alebo nedajbože slobodné matky. Je to naozaj náročné.

dsc03638-1100x618.jpg

Pre každú somarinu musím všade ťahať aj svoje dieťa. Ak mi niečo chýba a potrebujem ísť rýchlo do potravín, ale naozaj rýchlo – jedna noha sem, druhá tam… Malého čo najskôr poobliekať, vybrať sa z domu napríklad pre strúhanku a nechať hrnce na šporáku. Ale my vonku zbadáme hojdačku… čo teraz… oooh a potom ešte zdolávame sladkosti v potravinách.

No, dá sa to, nehovorím, že nie. Ale je to náročnejšie. O nejaké dva dni som mala aký taký režim. Môj manžel chodí do práce a po práci robí na dome, kde to teraz vyzerá, že tam snáď vybuchla mega bomba. Čo môže mi pomôže v rámci možností, ale je to už iné, keď ho nemám doma. Dúfam, že to všetko stihneme do pôrodu. Prerábky, sťahovanie, vybaľovanie…

A potom sa to celé ukľudní, alebo ešte len začne? O to ešte väčší kolotoč? Zmeny nálad, citlivosť, únava. Neviem, či sa mi to iba zdá, ale mám pocit, akoby sa mi vrátilo späť obdobie, ktoré som mala na začiatku tehotenstva. Vtedy som sa nevedela poriadne vysporiadať s mojimi hormónami. Zrazu som prežívala smútok, nervozitu aj radosť v rovnakom čase. Bolo to psychicky náročné a komické zároveň. A teraz je to akoby opäť tu. Okrem citlivosti na chute a vône. Všimla som si, že som viac ustráchaná. Už aj v tomto článku, ktorý píšem je spomenutých veľa negatív a to som presne opačný typ človeka. Vždy dobre naladená, usmiata, optimistická s dobrou náladou…

Možnože je to tým, že som doma sama s malým a môj muž sa vracia neskoro večer unavený a narobený. Ale možno je to aj tým, že v podvedomí viem, že som pomalšia, nešikovnejšia, tu ma bolí, tu ma tlačí a z toho som nervóznejšia. Na druhej strane som opäť aj plačlivejšia, podobne ako v prvom trimestri. Asi znova nejaké hormóny hrajú na TÚ správnu strunu. Mám zodpovednosť aj za syna Paťka, ktorý je čoraz zvedavejší a skúša pokiaľ siahajú jeho mantinely. Bojím sa povedať, že po pôrode bude lepšie, pretože iba teoreticky tuším čo ma čaká. Ale v praxi to bude asi celkom iné. Nechcem ani priznať koľko som nabrala kíl, ale je to omnoho viac, ako lekári odporúčajú. Ešte mám dva mesiace pred sebou, tak si držím palce, nech to sama so sebou vydržím a v zdraví privediem na svet druhého synčeka Tomáška, na ktorého sa už veľmi tešíme.


Majka je v 31. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

20.6.2016 10:00 | autor: Majka

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist