35. týždeň tehotenstva – pocity úzkosti

KLUB TEHULIEK! MAJKA Tento týždeň som opäť absolvovala poradňu u svojho lekára. Veľmi ma teším, že priebeh môjho druhého tehotenstva je úplne bezproblémový. Všetko je opäť v poriadku, zdravotne sa cítim dobre, bábätko prosperuje, je v správnej polohe – hlavičkou dole a tak by to malo zostať až do pôrodu. Dá sa povedať, že moje tehotenstvo už finišuje.

Sprevádzajú ma pocity úzkosti. Sú to obavy, vnútorný strach a pocity zodpovednosti v jednom. Bojím sa toho, čo prebieha teraz. Akoby to nejak zariadili hormóny… Aj keď by som sa mala viac obávať toho, čo bude keď sa vrátim z pôrodnice. Ale príroda to celé zariadila tak, že sa na svoje dieťatko neuveriteľne teším a to je viac, ako predstavy toho čo bude potom…

Teraz ma zaujíma to, aký bude náš drobček, a aj to, keď ho konečne prvý krát budem držať v náručí. Na to sa veľmi teším. Strach z pôrodu je v tomto prípade v úzadí.

Po pôrode prídeme s Tomáškom do nového domu. Teda ak sa rekonštrukcia stihne v termíne v akom sme si to naplánovali. Budeme mať na starosti novorodeniatko, ktoré si vyžaduje 24 hodinovú starostlivosť, čo je dosť únavné a k tomu zvedavé dva a pol ročné staršie dieťa. Ale ja verím, že to všetko zvládneme. Pre nášho Tomáška mám už pripravené všetky novorodenecké vecičky – vypraté a vyžehlené. Aj hračky pre najmenšie bábätká, cumlík, kojeneckú fľašku na vodu, plienky, kozmetiku…

Zajtra si plánujem pripraviť veci do pôrodnice, aby v prípade potreby sme mohli hneď odísť z domu a už sa s ničím nezdržiavať. Je zaujímavé, že som si na moje obrovské brucho už celkom zvykla. Asi mi bude aj chýbať. 🙂 Pamätám si, ako som toto isté vyhlásila, keď som čakala Paťka. Bolo to asi v tomto istom období. A onedlho sa vypýtal na svet. 🙂

Bruško je už v tomto týždni uložené nižšie, takže sa mi značne uľavilo. Ľahšie sa mi dýcha, nemám pocity plnosti žalúdka, pálenie záhy. Až na okamihy, keď sa chcem trebárs postaviť z kresla – a vtedy to nejde a nejde. Musím sa doslova „rozhúpať“ a švihom zdvihnúť celú váhu môjho ťažkého brucha. A vlastne je tu ešte jedna vec, časté návštevy toalety – tie mi chýbať istotne nebudú.

Od budúceho týždňa tehotenstva si môžem bez problémov vybrať aj menej špecializovanejšiu pôrodnicu ako máme tu v Trenčíne. Ja som si vybrala Vsetín a ak všetko pôjde takto pekne hladko a bezproblémovo ako doteraz, svoje dieťatko privediem na svet tam – v kľudnom, príjemnom a priateľskom prostredí.


Majka je v 35. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

17.7.2016 9:23 | autor: Majka

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist