Svoje dieťa som chcela dojčiť aspoň rok…

VÁŠ PRÍBEH O DOJČENÍ. Keď som otehotnela, bola som presvedčená, že chcem dojčiť svoje prvé dieťatko čo najdlhšie. Tehotenstvo bolo krásne, i keď trvalo o niečo kratšie.

Náš synček Samko sa nielenže neotočil hlavičkou dolu, ale aj na svet sa vypýtal o 5 týždňov skôr. Našťastie, bol úplne zdravý novorodenec. Dokonca veľmi čulý a hlavičku sa pokúšal pri pasení koníčkov držať už po príchode s pôrodnice veľmi statočne 🙂

Mliečka som mala veľmi veľa, v pôrodnici mi stvrdli prsníky natoľko, že mne samej to nešlo, a tak mi museli sestričky pomáhať odsať ho.

Samko krásne papal asi do 6. mesiaca. Po krátkom čase sa mu však prestalo páčiť, že mliečko netečie hneď… S plačom pri každom dojčení čakal, kedy sa mi už pustí. Snažila som sa mu pomôcť pred kŕmením ručne, ale nepomohlo a stále veľmi plakal. Neskôr som prišla na to, že mliečko už vôbec nechcel.

Takto sme bojovali do konca 8. mesiaca a vtedy to vzdal a prsník odmietol. Začali sme mu dávať nutrilon, na ktorý si veľmi rýchlo zvykol a bolo dobre.

I keď som chcela dojčiť aspoň do roka, som rada, že sme to vydržali aspoň do 8. mesiaca… Základ určite má…

Vladka A.

1.7.2009 5:32 | autor: Luděk Hrouda

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist