26. týždeň sme zavŕšili…

KLUB TEHULIEK! JANA 26. týždeň sme zavŕšili na wellness pobyte v Trenčianskych Tepliciach. Ako inak, bolo výborne. Netreba variť, upratovať, celý deň sa venujem sebe, manželovi a dieťaťu. Takže sme boli všetci spokojní. Až na syna, ten bol viac ako spokojný, keďže nechcel ísť domov. Veľmi dobre vedel, že na druhý deň už pôjde do škôlky a rodičia do práce.

img_20170206_133749-1100x618.jpg

Áno, plávala som vo verejnom bazéne, nie, nešla som do jakuzzy, ani do teplej vody. Od určitého času chodím do jakuzzy jedine do našej vlastnej, kde vieme kto ne-ciká… 🙂 Do sauny chodím stále, akurát do parnej len na pár minút a trochu viac si doprajem v infra saune.

Keďže chodíme s rodinou na rôzne víkendové pobyty, pravidelne všade využívame wellness možnosti, ktoré hotel ponúka. Prvý krát sa mi však stalo, že vyslovene na wellness pobyte, kde majú rôznych masérov a fyzioterapeutov mi nedovolili ísť na masážne lehátko, tiež ma odhovárali od saunového sveta a že mi nevedeli urobiť tehotenskú masáž v ľahu na bokoch bola len čerešnička na torte. Ja to aj chápem, že niektoré ženy doma celé tehotenstvo sedia a potom sa zrazu vyberú niekde na „dovolenku“, kde chcú všetko skúsiť. Tak áno, pre také to môže byť šok, možno sa prihodila nejaká zlá skúsenosť s tehotnými ženami.

Darmo som im vysvetľovala, že na masážne lehátka chodím, že chodím pravidelne do sauny aj jakuzzy. Báli sa, to mi bolo hneď jasné, len to treba povedať a nie sa tváriť, že primárne tehotné nesmú a hotovo. Veľa sa rozprávam o tom s mojou gynekologičkou, mám informácie od tehotných, ktoré sú tiež v tomto aktívne a prízvukujem, že keby mi bolo niekde zle, tak tam nechodím.

Čo sa týka spomínanej tehotenskej masáže, tak som ochotná pripustiť aj to, že sa masérka niekoľko rokov s tým nestretne, že naozaj my tehuľky o seba tak nedbáme, aby sme si dopriali aj takéto uvoľnenie. Ale neverím, že žena, ktorá pracovala 15 rokov v Nemecku a niekoľko rokov na Slovensku, sa s tehotnou nestretla. A navyše, keby aj takýto paradox existoval, mohli mi odporučiť iného maséra, prípadne ma presunúť na iný deň, keď má niekto iný službu. Ale jednoduchšie je povedať, že sa to nedá.

Nakoniec som si ale vybrala masáž tváre a dekoltu a čiastočnú masáž chrbta v sede. Už to mám odskúšané, takže som v podstate vedela čo ma čaká. Skrátka a jednoducho povedané, pri takejto masáži si neoddýchnem ako pri masáži v ľahu na boku. Tiež som cítila ako sa pani bojí mi pritlačiť miesta, ktoré som jej povedala, že môže pritlačiť. Darmo, my tehotné sme chránené. 🙂 Len keby to tak bolo pri každej situácií.

Policajti, ktorý ma začiatkom týždňa cestou na poradňu pred siedmou ráno zastavili, mi neváhali dať fúkať. Už sa iste videli, ako volajú na mňa nejakú tv stanicu, prípadne titulok v novinách s textom: „Tehotná nafúkala!“ Ale také šťastie nemali, keďže ja som nikdy nešoférovala ani len po zjedení rumových praliniek, nie to ešte po požití väčšieho množstva alkoholu. A tobôž nie teraz, keď čakám naše druhé dieťa. Nepijem vôbec. Občas večer manželovi nalejem za pohár vínka ja mu ho ovoniavam. 🙂

Začiatkom týždňa idem na poradňu, tak uvidíme, ako sa má bábätko, keďže ja sa mám fantasticky…


Jana je v 27. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

9.2.2017 11:37 | autor: rajcanovajana_30096

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist