18. týždeň a Vianočné fotenie

KLUB TEHULIEK! JANA „Aký je dnes deň“? Opýtal sa macko puf prasiatka. Prasiatko odpovedalo, že dnes je dnes. „Hm…“ zamyslel sa Puf. „To je môj obľúbený deň!“ Takto krásne sa zamýšľa macko Puf v v jednej knižke, ktorú pravidelne čítam synovi pred spaním. Tak aj ja mám dnes môj obľúbený deň. A vlastne tak ako väčšina po minulý týždeň.

20161203_190205_0-1100x618.jpg

Aj napriek hektickým pracovným povinnostiam, ktoré sú typické pre toto predvianočné obdobie, sa snažím pomaličky chystať na Vianočné sviatky a užívať si tieto prípravy s rodinou. Dnes je však o niečo viac radostnejší, dúfam, že mi tento entuziazmus vydrží dlhšie ako 5 minút, keď sa to začne.

Totižto ideme sa s rodinkou fotiť. Objednala som sa u nami overenej a veľmi príjemnej (tiež mamičky) fotografky, na Vianočné fotenie. Minulý týždeň sa síce v škôlke deti fotili. Syn si dokonca pribalil pred odchodom do škôlky, do ruksačiku aj goralský klobúk (sám od seba) a vyzeralo to, že sa na fotenie teší. Opak bol však pravdou a podľa slov učiteľky, reval ako najatý a to ho skúšali dostať pred objektív hneď niekoľko krát. Takže fotky zo škôlky nebudú a aj preto sa veľmi spolieham na to dnešné fotenie.

Som samozrejme pripravená na všetky možnosti a preto nemám problém pózovať pred fotoaparátom aj sama. 🙂 Plus som už nabalila niekoľko kinder vajec v prípade, že budem nútená použiť vydieranie vo forme fotenia za odmenu. Našťastie ich Mikuláš synovi doniesol niekoľko desiatok kusov. Pri rozbaľovacej eufórií som väčšinu samozrejme hneď schovala a teraz mám tromfy na vyťahovanie.

Muž sa mi smeje, že jedno kinder vajce urobí radosť synovi aj niekoľko krát. Že mi veľmi drží palce, ak ma tento rok neodhalí a ešte mi to prejde. Poslúchali sme všetci a v rámci rodinnej tradície, ale hlavne šťastia pri obdarovaní druhých, si každý v „čižmičke“ niečo sladké našiel. Ja som nebola výnimkou, manžel presne vie čo mi chutí a čo ma poteší.

V pondelok som bola aj na poradni. Všetko je v najlepšom poriadku a objednaná som zase až o mesiac. Ultrazvuk mi p. doktorka nerobila, takže sme stále v očakávaní a napätí, čo sa to vlastne v brušku skrýva. Ale pravdupovediac, ja som už v takom štádiu, že mi je to úplne jedno. Naozaj, musím s kľudným svedomím priznať, že to dieťa milujem najviac ako sa len dá, bez ohľadu na pohlavie.

Budúci týždeň ideme opäť k Mudr. Grochalovi, takže tam sa už pred nami neskryje a môžem pomaličky chystať základnú výbavičku. Takmer som sa zabudla pochváliť, že pohyby cítim už týždeň a je to neskutočné, už som úplne zabudla aké to bolo pri synovi.


Jana je v 18. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

8.12.2016 8:55 | autor: rajcanovajana_30096
Viac o téme: detidieťa

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist