Hlavičkou dole, „riťkou“ von…

KLUB TEHULIEK! JANA Poloha nášho bábätka je veľmi zaujímavá. Nie, že je už v 29.týždni dole hlavičkou, ale je otočený tváričkou smerom k mojej chrbtici. Takže „riťkou“ von a s radosťou mi ju aj vytŕča…

20170222_200141-1100x618.jpg

Aspoň mi je jasné, prečo ma tak strašne kope do všetkých orgánov, jednoducho preto, že keď vystrie nôžku, či chce, alebo nechce, niečo zasiahne. Okrem toho, že to neskutočne bolí, je to zároveň aj najkrajší pocit na svete. Viete, že je dieťatko v poriadku, že je zdravé a že sa mu dobre v brušku kopká a ležká.

Ako som v poslednom článku spomínala, boli sme s manželom na poslednom ultrasonografickom vyšetrení. Toto sa robí okolo 30.týždňa tehotenstva. Samozrejme, že náš macko je už teraz veľký a termín pôrodu by podľa tohto posledného vyšetrenia vyšiel na začiatok mája. Takže som sama zvedavá, že ako sa to bude vyvíjať a ako to nakoniec celé dopadne. Všetky výsledky sú v poriadku, a ako povedal doktor, stačí už len v poriadku donosiť, vychovať a oženiť. Keďže je poloha bábätka taká, aká je, zmarilo nám to pokus o skvelé fotenie. Nejaké fotky sa síce podarili, ale natrápili sme sa. Jediná poloha, ktorú som na lehátku nevyskúšala, bola azda len na bruchu. Nie a nie ho odfotiť, a keď sa to poradilo, bol na nás poriadne nahnevaný. Takže je na fotke poriadne zdutý 😀 … ale zlatý a náš!

Doma som si samozrejme vytiahla všetky fotky prvého syna zo sonografického vyšetrenia, aby som si ich porovnala s druhým synčekom, zatiaľ ukrytým v mojom brušku. Neviem, či sa všetky bábätká na tých fotkách podobajú, ale títo naši chlapci majú ešte aj v rovnakom týždni polohy rovnaké. Môj manžel hovorí, že gény neoklameš a už teraz sa teší, že aj druhý syn bude sa mu bude podobať. Nedáva to síce na javo, ale ja to viem, že by bol veľmi rád. Trošku sa ma snaží utešiť, že bude mať určite aj niečo po mne, ale sám tomu neverí :D…

Darmo sa ja môžem snažiť, jeho gény sú očividne silnejšie ako moje. Ale na druhej strane som šťastná, že ak títo obaja naši chlapci budú vyzerať ako ich ocko, budem mať veru krásnych synov. A ja budem hrdá mama, akých fešákov mám pri sebe. Cez víkend som sa poriadne nasmiala. Pretože tento náš už takmer 4 ročný syn všetko opakuje. Po mne síce pomenej, ale po manželovi úplne všetko. Keď on olovrantuje hrozno a manžel si obieli mandarínky, jemu už zrazu hrozno nechutí a chce tiež mandarínky. Keď sme my v aute pripútaní na jedno rameno, on si v sedačke jedno zloží a cestujeme tak, že je tiež vlastne pripútaný na jedno plece. Darmo ho hreším, vysvetľujem, nič nepomáha, on to chce mať tak, ako ocko. A čerešnička na torte bolo sobotné ráno, keď môj manžel ráno chodil po dome oblečený v štýle: tričko, trenky, ponožky a papuče. Syn sa mal v izbičke obliekať a hádajte čo si obliekol??!!?? Samozrejme len tričko, trenky, ponožky a papuče. Bola som akurát v kúpeľni, keď sa ma manžel prišiel opýtať, čo ideme robiť na raňajky a za ním sa v tesnom závese zjavil tento malý klon. Skoro som odpadla, ešte aj stehná a vlastne celé nohy majú rovnaké. Je toto možné, že si to môj manžel takto zariadil?? Často hovorím po rodine a známym, že si ho naklonoval a mňa využil iba na vynosenie dieťaťa 😀 … Je to ako v tom vtipe, kde sa spomína, že 9 mesiacov nosíš, 12 hodín rodíš, 3 roky nespíš a aj tak sa podobá na neho :). Ale napriek týmto konštatovaniam som šťastná a hrdá MAMA!


Jana je v 30. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

 

30_tyzden_tehotenstva.jpg

28.2.2017 10:49 | autor: rajcanovajana_30096

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist