37.týždeň tehotenstva

KLUB TEHULIEK! JANA Jednoducho a prozaicky napísané, už som v 37.týždni tehotenstva. Tak ako sa končili Veľkonočné sviatky, tak ja som začínala tento týždeň tehotenstva.

fotenie_1-1100x618.jpg

Veľkonočný pondelok bol skvelý. Moji chlapci ma doma symbolicky obliali a vyšibali, za čo si samozrejme zaslúžili výslužku v podobe niekoľkých balíčkov sladkostí a drobných hračiek. Každému podľa veku a chutí. Musím otvorene napísať, že som synovi niekoľko dní pripomínala, že čím menej maminku obleje, tým viac výslužky dostane. Takže nebolo pre mňa prekvapením, že som v pondelok ráno počula z kúpelni ako vysvetľuje manželovi, že: „Nenaberaj si veľa vody, lebo ti maminka nedá sladkosti“! On sa mu snažil vysvetliť, že Veľká Noc nie je o kindervajciach ani iných dobrotách, ale jemu to našťastie nič nehovorilo. Predsa len, akokoľvek je detská fantázia rozvinutá, čokoláda je len čokoláda… 🙂

Podobne ku mne pristupoval aj zvyšok mužského osadenstva, ktorí ma z rodiny prišli vyšibať. Tak som si pomyslela, že z tohto dôvodu môžem byť tehotná aj každý rok. Pretože ja, ako aj väčšina žien nemáme radi Veľkú Noc len z jediného dôvodu. A tym je fakt, že niektorí chlapi sa vyžívajú v tom, keď je žena komplet mokrá. Čím viac, tým lepšie. Tento zážitok je o to silnejší, ak je samotný akt oblievania aj obohatený o zvukové efekty vydávané z oblievanej osoby. Rozumej trpiacej ženy. Tradície, netradície, jediná zlá „vec“ na Veľkej Noci mne osobne dokáže pokaziť aj celkové prípravy, chystanie krásnych dekorácii a vyzdobovanie domu. Na budúci rok som si preto sľúbila, že doma nezostaneme a vyrazíme niekde do wellnessu, alebo do hôr.

V utorok, hneď po Veľkej Noci, som išla na krv a poradňu k mojej gynekologičke. Výsledky krvy som si vyzdvihla vo štvrtok a hneď som si išla vybaviť predoperačné vyšetrenia. Keďže mám brať poctivo aj železo, a ja ho neberiem, mala som nízke hodnoty. Avšak ostatné vyšetrenia dopadli dobre.  Dosť som sa aj bála, ako budem s týmto mojím už dosť veľkým bruškom sedieť pól dňa v čakárni. Čo ma však prekvapilo bolo, že ma ako tehotnú vyšetrili takmer okamžite. Aj keď ma samozrejme mrzelo, že som predbehla asi dvadsať ľudí, ktorí boli v čakárni od skorých ranných hodín. Ale zase na druhej strane, ako som sa dozvedela, vraj tehuľky mali odjakživa v takýchto prípadoch prednosť. Tak aspoň nejaké výhody som si užila na konci tehotenstva.

Víkend sa blížil a ja som sa začala chystať na nedeľný krst. Môj synovec s priateľkou sa pred dvomi mesiacmi stali rodičmi krásneho chlapčiatka Tobiaska. Tak nás s manželom poprosili, či by sme mu nešli za krstných rodičov. S radosťou sme túto ponuku prijali. Rozhodli sme sa, že nebudeme drobčekovi kupovať niečo, čo v osemnástich nebude nosiť, preto sme to vyriešili obálkou. 😀 Avšak nejaké základné veci sa patrí kúpiť, tak sme vybehli do obchodu aby bol balíček rôznorodý a hodný krstných rodičov. A aby som sa trošku aj ja realizovala, upiekla som mu v sobotu tortičku. Tiež si myslím, že krstnej mame sa patrí doniesť torta. A keďže som sa dobre cítila a baví ma to, urobila som to ja.

Čo sa týka takých vecí ako je krstná košieľka a sviečka, toto mala už mamička kúpené, tak som mala o starosť menej. Krst prebehol v rodinnej atmosfére, môj syn bol celý čas pri nás a snažil sa po tichu, ale predsa, všetko komentoval a všetko ho zaujímalo. Pán farár bol veľmi milý a ústretový a krst sa všetkým aj jeho pričinením páčil. Oslavu som si síce užila, ale nezdržali sme sa na nej dlho, aj z dôvodu, že mi už dosť tvrdlo bruško, aj náš poklad chodí cez obed spinkať, a nechcela som mu tento spánok vynechať. a pravdupovediac, ja som sa veľmi tešila, že si pospím s ním… 🙂


Jana je v 37. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

 

37_tyzden_tehotenstva.jpg

29.4.2017 9:35 | autor: rajcanovajana_30096

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist