35. týždeň – prvý týždeň na materskej dovolenke.

KLUB TEHULIEK! JANA 35. týždeň tehotenstva bol môj prvý týždeň na materskej dovolenke. Tak som ho teda rozbehla v plnom prúde, tak, ako sa na matku v očakávaní dieťaťa patrí.

Hneď v prvý deň som vytriedila všetky vecičky po synovi. Čo som si chcela nechať som si aj oprala a ožehlila. Zvyšok som nahádzala do veľkého vreca. Taktiež dopadli topánočky po synovi. A keďže mi bolo v ten deň málo, vytriedila som aj moje a manželove topánky a urobila poriadok v botníku. Taktiež som poumývala všetky šuplíky a police v skriniach v synovej izbičke, vytriedila som mu hračky a tiež už pomaly malé veci na oblečenie. Oprala som a prichystala všetky zavinovačky, deky a plienky pre moje očakávané bábätko. Prichystala som si kolotoč nad postieľku, oprala výbavičku do postieľky, tašku na kočík a nosič pre bábätko. Niektoré veci sú samozrejme nové, nebudeme si klamať, priznávam sa, že som to nezvládla a neodolala som. Pokúpila som okrem oblečenia aj niekoľko zavinovačiek a novučičkých dečiek.

Nachystať zvyšok výbavičky ma čaká budúci týždeň. Zniesť z povaly kočík, vajíčko, vaničku so stojanom, či kresielko mi sľúbil môj manžel, predsa len je to už aj nebezpečné pre mňa. Druhý deň materskej som si poumývala všetky okná v dome, a že ich nie je málo vám musí stačiť, pretože presný počet som nie ochotná ani napísať… 😀 Okrem toho prišli podvečer posledný gratulanti mojim chlapom, takže sme ešte trošku pooslavovali.

Tretí deň materskej som si odskočila do práce, aby mi predsa len nebolo doma dlho. Bolo treba dotiahnuť niektoré začaté objednávky, pomôcť z plánovanými rozvozmi a samozrejme som si  neodpustila nejakú tú kontrolu. Po práci rýchlo ísť po syna do škôlky a večer na jogu. Manžel to z roboty stihol, tak som sa nenáhlila a v kľude som si išla na hodinku zacvičiť. Nebudem sa tváriť, že je to také jednoduché, ako na začiatku. S tehotenskú jogou som začala, keď som bola v 8. týždni tehotenstva. Teraz v tomto 35. týždni tehotenstva je to už úplne o niečom inom. Na začiatku som sa čudovala tým viac tehotným, že ako sa smiešne prevaľujú z boka na bok, že nevydržia dlho na chrbte a podobne. Nuž, zabudla som už, ako to bolo aj v mojom prípade pri prvom tehotenstve. Ale, ako sa hovorí, príde na psa mráz. Tak som sa postupne zaradila aj ja k týmto prevaľujúcim sa tehuľkám. Z tohto dôvodu ani neviem, ako mi tretí deň na materskej dovolenke ušiel.

Vo štvrtok som sa venovala domácnosti a klasickým domácim prácam a povinnostiam. Samozrejme, že som varila každý deň, pretože môj syn je tak už naučený, že keď príde zo škôlky, nedávam mu jesť žiadny jogurt, alebo iný rýchly polotovar, ale plnohodnotný obed. Tak ma to čakalo aj v tento deň. Synove milované kura s ryžou, jednoduché, ale pre mňa úspech zaručený. Pretože toto mi syn nikdy neodmietne. A navyše kedykoľvek si to pýta aj na večeru. Plus klasika domácich prác, vysávanie, umývanie kúpeľní, umývanie podlahy a podobne. Poobede ma čakali príjemné „povinnosti“ v škôlke, v podobe tvorivých veľkonočných dielní. Vždy si to nesmierne užívam, pretože môj syn veľmi rád tvorí a vyrába. A aspoň v tomto som si istá, že je po mne, pretože aj mňa veľmi baví dekorovanie nášho domu a domácnosti. Vyrábame stále spolu rôzne venčeky, alebo iné dekorácie na všetky obdobia v roku.

V piatok som sa zase sľúbila mojej mamine, že ju zaveziem k dvom lekárom. Tak jej aspoň takto pomôžem, pokiaľ mi nerobí problém šoférovať, aby si vybavila prehliadky a dala predpísať lieky, ktoré jej už dochádzali.
Víkend bol obohatený rodinným fotením, o ktorom Vám bližšie napíšem v nasledujúcom blogu. Pretože tie pocity už z hotových fotiek na mňa doľahli až začiatkom 36. týždňa. Hoci jednu z fotiek pripájam už k tomuto blogu. Je ich veľa a nedokážem sa nepochváliť… 😀


Jana je v 35. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

 

35_tyzden_tehotenstva.jpg

9.4.2017 7:27 | autor: rajcanovajana_30096
Viac o téme: hračkykočíkplienky

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist