Prerábka

BUDÚCA MAMIČKA KATARINA Na príchod bábatka sa treba dôkladne pripraviť. Bruško už krásne narástlo a pomaly je čas nachystať všetko potrebné na príchod ďalšieho člena do rodiny.

12356920_990090714385762_318016176272670149_o_1-1100x618.jpg

Základnú výbavičku, kočík aj postieľku máme, ešte musíme dokúpiť zopár maličkostí ale na tie je ešte dosť času. Väčšina ľudí sa v tomto čase už chystá na vianoce. V domácnostiach rozvoniavajú koláče, gazdinky robia veľké upratovanie, nakupujú sa darčeky a čo chvíľa sa budú stavať aj stromčeky. U nás je to tento rok trochu inak…

Z dôvodu že čakáme prírastok 🙂 sme sa rozhodli zmeniť celú dispozíciu bytu. Najprv bolo tak že nám bude stačiť malá spálňa. Mysleli sme že si kúpime len novú posteľ, takú poschodovú kde je dole dvojlôžko a na hore jednolôžko. Dole by sme spali mi s mužom a náš prvorodený by spinkal hore. Tým pádom by sme získali kopec miesta na postielku aj komodu s prebalovákom pre našu princeznú, ale po dlhších úvahách sme prišli na to že tá spálňa bude pre 4roch ľudí primalá. A keď sa bábo narodí, bude predsa v noci vstávať na papanie a možno aj plačkať a to by v takom malom priestore dosť rušilo aj tatina ale havne by to budilo Janíčka… A aj ja sa predsa potrebujem neobmedzene hýbať pri prebalovaní, a potrebujem mať aj pohodlné kľudné miesto na kojenie.

Po zvážení všetkých týchto pre a proti sme sa rozhodli ináč. Ideme prerábať byt. Musíme prehodiť izby. Obývačku so spálňou. To znamená že musíme z menšej spálne urobiť obývačku a naopak. Nemáme na výber ak sa nechceme sťahovať niekam do väčšieho bytu. A to nechceme, sme s našim bytom spokojný zvykli sme si naň a hlavne s lokalitou kde bývame. Čiže nám zostáva iba jediná možnosť – prerábka.

Škoda že sme k tomuto rozhodnutiu nepristúpili skôr, a nie až koncom novembra. Teraz už nám nezostáva nič iné ako sa vzdať kludného adventného obdobia a pustiť sa do toho. Kým sme našli vhodného majstra trvalo tiež dosť dlho…

V pondelok ráno hneď ako prešiel mikuláš (aspoň toho sme chceli prežiť v pokoji) sme začali…

Ja som pobalila do cestovnej tašky pár nutností pre nás na prichádzajúce dni, ktoré budeme nútený stráviť u mojej sestry kedže u nás sa bude okrem malovky a presúvania nábytku aj búrať. Chcem mať totiž kuchyňu spojenú z obývačkou čím získam veľký otvorený priestor namiesto mini obývačky.Takže sa na pár dní sťahujeme 🙁 Až ma s toho striasa.

Nie som zvyknutá prespávať inde. Aj vo vlastnej postely mám s tým bruškom problém sa uložiť a aj tak vstávam niekoľko krát za noc, buď na wc alebo mám smäd alebo som hladná. Neviem ako to zvládnem… No teším sa, že budem mať nádhernú veľkú spálňu kde bude mať naša vytúžená princezná aj náš prvorodený svoj kútik.

S tým obrovským bruškom ktoré mám, som mala obrovské ťažkosti pobaliť a prichystať byt na prerábku. Muž mi síce pomáhal ale bolo treba všetko poschovávať, veci zo skríň dať do pytlov ako pri sťahovke, sklo, taniere a poháre bolo treba zabalit a uschovať do krabíc a potom všetko pozakrývať fóliou.

Mali sme čo robiť, a tak som si zvolila takú taktiku: chvíľu robím, chvíľu oddychujem. Bežne nie som takáto padavka ale to niekoľko mesačné nútené ležanie, prísny kludový režim mi poriadne ubral na kondičke.

Opúšťala som náš bytík s ťažkým srdcom. Na druhý deň prišli majstri a hneď sa pustili do práce, bola som sa tam pozrieť, verte mi že to nebol príjemný pohľad. Keď som videla všetok ten prach všade z tej búračky a rozbombardovaný celý byt, skoro ma zmohlo. No verím že výsledok bude stáť za to…


Katarina je v 28. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

11.12.2015 10:00 | autor: Katarina Vizvariova
Viac o téme: kočík

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist