Moje hormóny sa zbláznili

BUDÚCA MAMIČKA KATARINA Pomaly prechádzam do druhého trimestra. Posledné dni cítim „tú“ vysokú hladinu hormónov. Okrem silných nevoľností a občasnej zápchy som bola doteraz ako tak v poriadku. Necítila som žiadne emociálne výkyvy. Doteraz….

Teraz už milé „hormóny“ napadli aj moju myseľ :-), doslova sa mi hormóny zbláznili… Ráno vstávam naštvaná na celý svet pretože sa mi chce ešte spať, no rodinný život mi to veľmi neumožňuje. Nie že by mi to“moji chlapci“ nedovolili, oni sa naozaj snažia. 🙂 Muž robí ochotne raňajky celej rodine ak je doma, tiež sa venuje nášmu mierne povedané „živému“ 🙂 synátorovy aby bol tíško aby si maminka mohla trochu prispať. No sú rána kedy nám to život nedovolí. Musím vstávať ja, pretože „starý“ tak ho volám keď som naštvaná. :-))) (mimochodom to som teraz stále) musí pracovať. Tým pádom mám na krku celú domácnosť, raňajky, obed aj večeru, psa, nákupy a samozrejme v neposlednom rade aj 5 ročného „živého“ Janíčka. Niektoré ženy si povedia, to nie je nič… No ja sa pasujem s týmto všetkým s obrovskými ťažkosťami. Od varenia obeda odbieham minimálne tak 3 krát na toaletu :-))) za kamoškou misou :-))) už si z toho nič nerobím, akurát je to náročné na čas. A tak mi trvá uvariť obed dvakrát toľko času. 🙁 Pri upratovaní nemôžem používať moje obľúbené čistiace prostriedky pretože mi smrdia čo ma za následok samozrejme zase grckanie  🙁 Takže upratujem tiež na etapy.

Posledný týždeň sa aj dosť zadýcham. Pri vysávaní dychčím ako by som zabehla 1000vku. 🙂 A už vôbec nevravím, že keď sa vidím v zrkadle pripadám si ako veľryba. Môj drahý mi hovorí ťarba laba. :-)) Nemyslí to zle. Ja som bola vždy veľmi kľudná, taká komótna osôbka. :-))) Miluje ma a vie že ma to oslovenie vždy rozosmeje. Tak mi aspoň lepší náladu. Inak vraj chodím po byte ako zver napadnutá besnotou. 🙂 Nikdy vraj nevedia kedy zaútočím. A útočím dosť často, to mi môžete veriť!

Už sa stalo že som vyčítala drahému že on je na vine celému môjmu trápeniu, 🙂 že ho nenávidím a že nech sa prace z domu aspoň do večera. :-))) Strašné však? Neskôr mi to prišlo ľúto. Uvedomila som si že som to prehnala,že on nie je jediný kto pri TOM bol… :-))) Čo už, ospravedlnila som sa. On sa síce tváril, že mi len tak neodpustí ale nevydržal to, pekne sa na mňa usmial, povedal že ma miluje, že vie aké ťažké to mám a váži si že mu nosím druhé dieťa 🙂 Doniesol mi aj kvetinku. Je milý,dostane škaredo vynadané a príde s kvetinou. Chápavý to chlap. Správne som si vybrala.

A práve pre tieto chvíľe bojujem ďalej a snažím sa silou mocou krotiť svoje zbláznené hormóny. Chodím často na krátke prechádzky do prírody, doprajem si každý dávku endorfínu vo forme banánov. 🙂 Aspoň takto trochu zmierňujem nečakané výkivy nálad, kedy mám najprv žalúdočnú nervozitu. Trasie žalúdok, potom na prepadne strach čo a ako bude, či to všetko zvládnem, či budem dobrou dvojnásobnou maminou. Či bude „mimi“ v poriadku….alebo ma rozplače kreslená disneyovka. 🙂 Sranda však?

Na návaly tepla striedané zo zimou som si už ako tak zvykla, ale to neustále potenie, mastiace sa vlasy a plno vyrážok mi náladu teda tiež nezlepšuje…

Verím že tento stav rýchlo prejde a druhý trimester si budem moje druhé tehu užívať ako sa patrí… s pozdravom Katus


Katarina je v 12. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

 

7.8.2015 10:50 | autor: Katarina Vizvariova

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist