11. týždeň – Prvá návšteva u gynekologičky

KLUB TEHULIEK! ALI Keď som sa úspešne prehupla do 11. týždňa, rozhodla som sa, že je najvyšší čas, oboznámiť so svojim druhým stavom aj svoju gynekologičku. Dôvod, prečo som sa rozhodla vyčkať až do vyššieho dátumu bol prostý. Na poslednej prehliadke sa jej nepáčila hrúbka mojej jazvy na dolnom segmente maternice po sekcii. Teda, zdala sa jej veľmi tenká a dosť opatrne sa mi snažila naznačiť, že ďalšie tehotenstvo môže byť tak trochu problematické.

p5220078_2-1100x618.jpg

Čo však bolo najlepšie, na druhé bábätko sme sa takpovediac, ani nechystali. Naše náročné prvorodeniatko zaberalo naše nervy od narodenia až po dnešok na sto percent. Okrem toho mi nedávno diagnostikovali dovtedy nepoznanú Tetániu, a keď k tomu pridám svoj vek nad 35, naše rozhodnutie bolo jednoznačné. Jedno dieťa stačí. Avšak, príroda sa rozhodla inak.

Začiatkom decembra som začala pozorovať na svojom synovi zvláštne emócie. Bol akýsi precitlivelý, na i ten najmenší podnet, sa rozplakal, poprípade rozhneval. Pri malom padnutí alebo udretí sa ku mne rozbehol a nebol k utíšeniu. K tomu sa pridalo nechutenstvo a vôľa hocčo dať do úst. A nakoniec, tá zvláštna únava. Spal dlho a často.

Už som bola naštartovaná navštíviť pediatričku, keď to z ničoho nič po týždni prešlo. Avšak podobné príznaky nastúpili aj u mňa. A vtedy som si uvedomila, že mi asi mešká moja, stále pravidelná, menštruácia. Počkala som ešte pár dní, a spravila som si tehotenský test. A boli tam. Dve čiaročky. Chcela som sa tak tešiť, ale keďže som pred pár mesiacmi prekonala spontánny potrat v šiestom týždni, tak som to nechala tak. Nikomu, okrem mužovi samozrejme, som o tom nepovedala. Tvárila som sa, že je všetko v poriadku. Akurát na Vianoce bolo všetkým divné, že som odmietla vaječný koňak. Pre istotu. Sama som nevedela, ako to všetko dopadne. A tak som čakala. A čakala. A čakala.

Až doteraz. Keď som si podľa posledného dátumu menštruácie nevypočítala, že som na začiatku 11-teho týždňa. Najvyšší čas na návštevu gynekológie. Sestrička skoro dostala infarkt, vraj také vyšetrenie už nestihnem, a toto mi ešte treba, a tam ešte musím…, ale doktorka sa na mňa pobavene pozrela a rovno ma objednala na prvý skrining v 12. týždni. Ani slovo nepadlo o mojom veku, diagnóze či tenkej jazve. Akurát sa ma opýtala, ako sa cítim a či nekrvácam. Sestrička sa opýtala na predchádzajúce tehotenstvá, kde som jej už asi stokrát povedala, že som prekonala mimomaternicové tehotenstvo, sekciu, spontánny potrat. Doktorka sa zasmiala, či si robím zbierku a čo mi ešte ku šťastiu chýba. Spontánny a prirodzený pôrod, odpovedala som pohotovo.

A tak čakám na svoj prvý ultrazvuk. Objednaná som v krásny termín, 14.2., na Valentína. Tak si len silno držíme palce, pľujeme na všetky strany, aby bolo všetko v poriadku, a bábätko, rastúce v mojom brušku, ktoré nám všetkým pripravilo obrovské prekvapenie, bolo zdravé.


Ali je v 11. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

9.2.2017 5:47 | autor: Ali

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist