BABY LIVE! Matej (31): Ledva mu stíham

V poslednom čase je Maťko plný energie. Má jej toľko, že ma to až prekvapuje. Hoci mu popri mojej škole a domácich prácach naozaj ledva stíham, má to aj jednu výhodu. Schudla som a cítim sa viac vo forme.

Náš Matej je teraz doslova synonymom energie. Musela som si preto opäť vylepšiť celkovú fyzickú kondíciu, no a zdá sa mi, že sa konečne pohli smerom dolu aj nahromadené kilá. Čomu sa, samozrejme, teším. Maťko ten sa teraz teší takmer všetkému, všetko so záujmom sleduje, pozoruje. Keď ho vidím, aký je nadšený vnímať nové veci, je to pre mňa ten najkrajší pohľad z celého dňa. No a v tej chvíli, ako sa na mňa usmeje, zabúdam na moju únavu.

Hrať sa chce aj v noci

Zvykla som si dokonca už aj na to, že Maťkovi energia nechýba ani v noci. Dokonca sa chce hrať. Vyzýva ma k tomu hlasnými pokrikmi, výskaním alebo v najhoršom prípade (čo robí, keď nereagujem) plačom. Vtedy si ho prenesiem z jeho postieľky k nám do postele a snažím sa uspať jeho a aj seba. Mne sa to podarí takmer hneď, no Matej sa ešte usmieva do tmy, spokojne si hudie „svojou rečou“ a kníše sa na štyroch. Viem to podľa toho, že spím len tak napoly a keby som aj zaspala tuhšie, Matej sa o mňa hneď postará – štuchaním a radostnými výkrikmi. Nemám srdce, aby som mu pokazila takú bezhraničnú radosť, tak to radšej vždy vydržím.


Matej lozí čím ďalej lepšie a lepšie

Dvadsať minúť času

Počas dňa je to u nás tiež veselé. Matej všetko na čo dosiahne chytá, šklbe, trhá, najradšej by sa aj niekam rozbehol, keby ho už nohy poslúchali. So sedením nemá dávnejšie žiadne problémy, tak mu jeho babka kúpila stoličku na kŕmenie.


Tá sa nám úžasne osvedčila, používam ju aj na iné účely. Keď potrebujem niečo rýchlo urobiť, posadím Maťka do stoličky, prisuniem ho čo najbližšie k sebe a môžem sa chvíľu venovať aj niečomu inému. Vydrží v nej tak asi dvadsať minút, no je to čas, počas ktorého sa dá v domácnosti stihnúť veľa. Napríklad aj urobiť koláč.

Napriek skúške príjemný deň

Moju školu zatiaľ zvládame. Na poslednej skúške so mnou bola okrem Mateja aj svokra. Vyrazili sme už ráno, hoci skúška bola až o piatej večer, no urobili sme si výlet v trojici. Chcela som po dlhšom čase navštíviť moje kolegyne v práci, tak sme sa najprv vybrali tam. Maťko tam zožal obrovský úspech a ja som sa zas mohla pozrieť na niektoré detičky, ktoré mi chýbali. Kolegyne mi takisto chýbali, sú to perfektné kamošky, takže to bolo veľmi príjemné.

Náš vzťah sa prehlbuje

Potom sme si dali klasické nákupné „výjazdy“ a deň sa zavŕšil obávanou skúškou, ktorá však dopadla nad očakávanie dobre. Potom ešte cesta domov, ktorú som ešte odšoférovala a vytúžená posteľ. V tú noc Maťko celkom dobre prespal, takže som si užila jednu z najlepšie prespaných nocí.

Teším sa na noc, doslova o nej snívam, kedy celú prespím bez prerušenia. To mi asi v poslednej dobe chýba najviac – spánok. Nie je to však pre mňa až taká priorita, hlavné je, aby Matejovi nič nechýbalo.
Zdá sa mi, že som voči Maťkovi stále úzkostlivejšia, vzťah s ním je taký krásny, že je pre mňa každým dňom cennejší.

Maja + Matej

Viac o téme: nohy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist