21. týždeň – Tehotenské blues alebo Gulička všetko cíti…

DANA BLOGUJE Ako sa hovorí, čím človek viac robí, tým viac môže pokaziť. V mojom prípade sa aj stalo… Tok myšlienok, more povinností spôsobili, že som začala byť v práci pod veľkým tlakom. Pred tým, ako som otehotnela som vedela filtrovať zlé energie, prenášanie problémov iných na mňa a podobne. Skrátka vedela som mať svoju bublinku, do ktorej som nikoho nepustila. Žiaľ o túto schopnosť som prišla.

Spánok som mala plytký, akoby som vôbec nespala. Spln, ktorý bol tento týždeň mi k pohode vôbec nepridal. Nejde však len o prácu. Bola som mrzutá, bez životnej energie a nezvyčajne tichá. Priateľ bol z toho nervózny, pretože mi nevedel pomôcť. Akékoľvek vety či snaha zlepšiť mi náladu narážali na stenu nechuti. Dokonca ani výlet do Budapešti nič nezmenil.

Čím viac, tým ďalej som začala premýšľať, ako toto moje TEHOTENSKÉ BLUES môžem vyriešiť. Nemala som na nič náladu, a tváriť sa ako som v pohode ma stálo veľa úsilia. Už v 21. týždni som si všimla, že čím väčšiu úzkosť pociťujem tým sa Gulička nepokojnejšie vrtí a večer, keď pokojne ležím na gauči sú pohyby celkom iné. Viem, že nie som jediná s takýmito pocitmi a sú aj iné ženy, ktoré sa cítia pred ľuďmi previnilo lebo sa od nich očakáva, že máme byť šťastné a s radosťou odpočítavať dni do pôrodu a nakupovať výbavičku.

Vzhľadom na všetky okolnosti, ktoré sa okolo mňa dejú som sa rozhodla zmeniť pár vecí v mojom živote. V prvom rade sa budem snažiť pochopiť, že práca a problémy v nej majú ostať len v práci. Rozhodla som sa tiež, že budem chodiť pravidelne plávať (v lekárni sa dajú kúpiť špeciálne tampóny, takže sa netreba obávať) a objavila som jogu pre tehotné, takže sa tam pôjdem mrknúť a snáď sa mi to zapáči. 🙂

No a v neposlednom rade, musím byť vďačnejšia môjmu priateľovi za to, že sa tak neoblomne snaží robiť ma šťastnou. Mrzí ma, že sa nedokážem ubrániť negatívnym energiám a viac sa usmievať, lebo viem, že všetko dobré, ale aj zlé ide cez nás oboch. Budem na tom musieť popracovať. Koniec koncov musím sa už konečne nastaviť na fakt, že budem matkou a som zodpovedná nielen za svoj život. Budúci týždeň sa dúfam, ohlásim pozitívne naladená a napíšem sem čo na toto nevďačné tehotenské blues zaberá…


Dana je v 21. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

16.2.2017 7:13 | autor: Dana Maková

Ďalšie blogy

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist