27. týždeň v znamení Reality

DANA BLOGUJE Titulnú fotku som sem dala preto, že dokonale korešponduje s 27. týždňom a jeho realitou. Keď som zistila, že som tehotná tak som tento nápis napísala na našu tabuľku na chladničke. Visí tam už neskutočných 19 týždňov.

dsc_3591_1-1100x618.jpg

Príchod jari a slniečka prebral nie len vtáčikov, včeličky ale aj mňa. Nápis nenápis dáko som si stále nepripúšťala realitu. V práci riešim každý deň daňové priznania, účtovné závierky a ešte stále som v roku 2016. V piatok však zrazu prišiel kuriér a priniesol kočík.

Je nádherný, farebný a ide z neho krásna pozitívna energia. Ja sama by som sa v ňom rada vozila a tak dúfam, že aj nášmu synovi sa bude páčiť. 🙂 Chvíľa kedy som otvorila krabicu a zbadala ho tam mi zmenila život asi tak, ako keď som si robila tehotenský test a zrazu tam boli // . Malý je neustále v pohybe, vo dne v noci a pripomína mi, že už čochvíľa sa všetko zmení, ale na jeho pohyb som si zvykla a už ho beriem ako moju súčasť.

Vzhľadom na to, že som zatiaľ nič poriadne nekúpila mi ten kočík vyrazil dych. Bol to totiž hmatateľný dôkaz toho, že sa niečo zmení. Už pár týždňov sa s priateľom snažíme dokončiť v byte všetko čo je potrebné ešte od nasťahovania dokončiť. Obaja máme pocit, že keď tie úpravy neurobíme teraz potom už na to buď nebude čas alebo peniaze. Takže po dvoch rokoch pribudli prahy, detská izba s novými stierkami, šatník, nová obyvačková stena s kamenným obkladom a podlahové lišty. Všetky tieto zmeny a odškrtnutie v zozname úloh mi pripomínajú ako rýchlo letí čas a premýšľam čo ešte chceme stihnúť.

Sobotu sme trávili u našich v záhrade. Veľmi som k tomu jarnému upratovaniu záhrady neprispela. Trošku pohybu s hrablami a venčenie psa. To slnko na mňa blahodárne pôsobilo. Konečne trošku vitamínu D. Obdobie, ktorá milujem úplne najviac v roku. Jar a pocit, že všetko sa prebúdza a vo vzduchu cítiť nové začiatky. Sedela som na hojdačke v záhrade, hačkovala čiapočku, občas som si pohladkala bruško. Je krásne keď viem, že drobec vie, že ho hladím a reaguje na môj dotyk. 🙂 Ako som tam tak sedela, premýšľala, dobíjala baterky zo slniečka som sa konečne po všetkých tých týždňoch začala tešiť. Tak naozaj úprimne od srdca sa nie len moja duša ale aj rozum začal tešiť na to, že budem mamou.

Budúci týždeň začínam kurz pre budúce mamičky tak Vám niečo o tom napíšem. Snáď ma tam naučia dosť na to, aby som sa tešila ešte viac a radosť neničil pocit strachu, neschopnosti a neistoty…


 Dana je v 27. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

27_tyzden_tehotenstva.jpg

28.3.2017 9:35 | autor: Dana Maková

Ďalšie blogy

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist