25. týždeň – Glukózový test a nové hobby

DANA BLOGUJE Ako obvykle deň čo deň som trávila v práci a keď som mala chvíľku pre seba pátrala som zo zvedavosti čo to vlastne ten glukózový test je. No zas som sa kadečo podozvedala, ale tentokrát som to brala s dosť veľkou rezervou. Vzhľadom na to, že sladkosti mi vždy chutili a teraz obzvlášť vypitia sladkej vody som sa neobávala.

Deň pred glukózovým testom som si v lekárni kúpila glukózu a zo srandy s kamoškou obzerali kadejaké potraviny, aby sme si vedeli porovnať obsah cukru. 75g nie je zas tak strašne veľa ako píšu dievčatá na nete, takže sa toho rozhodne netreba obávať 🙂 Ráno som tam teda naklusala, vzali mi krv vypila som pre mňa celkom chutný pohár sladkej vody a šla čakať do čakárne. Medzitým pokračovala ešte rutinná kontrola: tlak (ako zvyčajne nízky), moč, váha. Pribrala som už krásne 4 kilá, takže už aj začínam vyzerať ako tehotná 🙂

Po vstupe do ambulancie k pani doktorke ma na moje prekvapenie vyzvala na sono, ktoré som nečakala. Po veľkom sone kedy sa pohlavie nedalo celkom dobre určiť som sa potešila, že záhadu definitívne vyriešime. Takže som si ľahla a už ma ani neprekvapilo že Gulička bola dole hlavou a ako bonus mala ešte aj spojené nohy (veď prečo nie). Chvíľku sme počkali, ale keď to malé stvorenie nespolupracovalo pani doktorka mi trochu poklepala po brušku a čuduj sa svete nohy išli od seba. Takže definitívne môžem potvrdiť, že som na vlastné oči videla prednosti nášho synátora 🙂 A tak spokojná som sa vybrala do práce a na druhý deň som si zavolala na výsledky. Našťastie je všetko v poriadku a žiadna cukrovka mi nehrozí.

V tomto týždni som si začala hľadať relax. Aj keď už vykúka jarné slniečko, po práci už nie je tak príjemne, takže som premýšľala čo budem robiť po práci a aj po večeroch, keď budem sama doma. Nikdy by som to do seba nepovedala, ale zapáčilo sa mi hačkovanie a tak som to skúsila. Ani nechcite vedieť, ako dopadla moja prvá čiapka 😀 Naozaj sa to na čiapku vôbec nepodobalo 😀 A tak som skúšala a skúšala a obzerala na internete návody, ktorým som nerozumela. Piatkový večer som strávila u kamošky, ktorá naozaj krásne hačkuje všetko od výmyslu sveta, deky, hračky, čiapky, topánočky. Spravila mi menší kurz a výsledky sa naozaj dostavili. Na hačkovaní vidím jednu veľkú výhodu a to je, že sa musíte sústrediť len na to a vaša myseľ si pri tom neskutočne oddýchne. A hačkovať malé veci zas toľko času nezaberie 🙂 A tak do tohtotýždňového blogu prikladám aj fotku mojich prvých výtvorov aj keď nie sú dokonalé. Teším sa na Vás budúci týždeň 🙂 ….


 Dana je v 25. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

25_tyzden_tehotenstva.jpg

15.3.2017 8:49 | autor: Dana Maková

Ďalšie blogy

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist