Šošovica počas dojčenia?

OTÁZKA TÝŽDŇA Mám päťmesačného syna, ktorého plnohodnotne dojčím, a bojím sa jesť potraviny, ktoré zdúvajú. Dočítala som sa, že červená šošovica je lepšie stráviteľná a nenadúva. Je to pravda alebo si mám na šošovicu dávať ešte pozor? Veľmi mi v strave chýbajú strukoviny. Eva

Odpovedá detský lekár a endokrinológ MUDr. Martin Gregora:

Problém so stravou, ktorá nadúva, sa medzi dojčiacimi matkami traduje vo veľkom a niekedy sa trochu zveličuje. Skutočný vplyv jedla na ťažkosti dojčeného dieťaťa nie je veľký. Jedzte, čo vám chutí. V rozumnej miere môžete konzumovať aj potraviny, ktoré vo všeobecnosti zdúvajú.

Dôležité je, aby strava bola pestrá a bohatá na živiny. Okrem iného významnú rolu zohráva aj to, ako sa cítite, a vaša spokojnosť je spojená aj s vaším stravovaním.

1.2.2016 12:40| autor: z dostupných zdrojov spracovala redakcia Babyweb.sk
Viac o téme: detský lekárstrava

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa k odberu nášho newsletteru alebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist