Prvýkrát bez bábätka

Vyraziť si prvý raz bez bábätka medzi ľudí je síce veľmi príjemné, ale aj veľmi ošemetné:

•  Nemáte vôbec nič na seba. A nielen to, ani neviete, čo sa nosí, čo sa vám páči. Keď už si niečo pekné kúpite, nestihnete odísť včas, aby vás dieťa pri lúčení celú neumazalo.

•  Musíte sa namaľovať, ale všetky líčidlá sú po záruke, pleť zmenila odtieň a rúž rozhrýzlo najmladšie dieťa. A ak sa vám aj podarí nájsť nejaké funkčné mejkapové náčinie, takmer si ceruzkou vypichnete oko, keď budete deti napomínať, aby do vás nevrazili (práve sa pretekajú okolo jedálenského stola).

• Len čo opustíte „bezpečie“ domova, ocitnete sa náhle medzi toľkými dospelými bez jediného dieťaťa, že silne zneistiete. (Navyše, nutkanie nakrájať niekomu mäso na tanieri, odprevadiť ho na toaletu alebo odstrčiť pohár pri vášnivej gestikulácii je priam neodbytné).

• Na druhej strane, veľa vašich dospelých spoločníkov robí veci, ktoré vaše deti nesmú, a vy máte veľký problém, aby ste ich necapli po pestovanej ruke vnorenej do misy s rostbífmi.

• Očakáva sa od vás iná konverzácia ako v citoslovciach. Veď to, ako robí kravička, iste všetci dobre vedia.

• V divadle je pre vás veľmi ťažké zotrvať v nečinnosti, keď by ste mohli miešať vareškou, hojdať kočíkom, kŕmiť dieťa v sedačke, žehliť alebo, a to najčastejšie, robiť všetko odrazu.

Čítajte tiež: 

• Keď hľadáte niečo v kabelke, napríklad v reštaurácii, rozhodne nevyberajte pred ostatnými jej obsah – namiesto očakávaného rúžu či púdru sa v neprehľadnej mase pravdepodobne nájde prilepená lízanka, ocmúľaný rožok alebo zabudnutá plienka. Samozrejme, použitá.

• Keď sa po istom čase osmelíte a zapojíte do konverzácie, na otázku, aký ste mali dnes deň, neodpovedajte: „No, nezabila som ich.“ Bezdetní nepochopia.

Keď všetko prežijete a so zvyškom dôstojnosti vpochodujete do svojho domáceho prístavu, kde vás opäť umažú tie milované ručičky so slovami: „Mamička moja, bolo mi smutno“, všetky tie dámy zladené od hlavy až po päty, kabelky s tou správnou náplňou a vycibrená konverzácia sa strácajú v hmle povrchnosti.

A keď zasa nabudúce niekam vyrazíte, pôjdete už určite do toho „veľkého a dokonalého“ sveta spokojnejšie. A pokojne aj s kabelkou plnou plienok a lízaniek. Aspoň je tá vaša domáca, sladká a občas trpká spoločnosť stále s vami.

25.9.2015 12:05| autor: Kateřina Hollá

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist