Oblečenie na slávnostnú príležitosť

Čaká vás významná spoločenská udalosť, ktorá vyžaduje slávnostný odev? Zájdite do osvedčenej špecializovanej predajne alebo sa obráťte na šikovnú krajčírku. Šťastie môžete skúsiť aj v požičovni spoločenských odevov.
Ponuka slávnostného oblečenia je v mnohých butikoch s tehotenskou módou pomerne obmedzená.

Zdôrazniť alebo skryť bruško?

Považujte za samozrejmé, že aj v okamihoch, keď potrebujete vyzerať oslnivo, musíte myslieť predovšetkým na svoje pohodlie. Najobľúbenejší je v tomto smere strih, ktorý je po prsia zúžený a cez bruško potom voľne splýva. Tmavé farby, ako je všeobecne známe, opticky zmenšujú, preto môžete voliť farby v tmavších odtieňoch. Naopak, ak chcete svoju tehotenskú líniu zdôrazniť, pokojne si oblečte priliehavé šaty a cez ne si môžete prehodiť háčkované bolerko so zapínaním nad bruškom.

„Odhalené bruško je dnes medzi tehotnými ženami veľmi trendy. Mamičky ho chcú ukazovať, pretože rozhodne nie je za čo sa hanbiť. Avšak model by mal byť predovšetkým pohodlný a tejto požiadavke je nutné prispôsobiť nielen materiál, ale predovšetkým strih,“ hodnotí súdobé prúdy v spoločenskej materskej móde návrhárka odevov. Najväčší záujem je o pohodlné oblečenie športového typu.

Nohavice, sukne a tak ďalej…

Ak sa častejšie pohybujete v spoločnosti, ktorá si potrpí na eleganciu, mali by ste si zaobstarať aspoň jedny látkové tehotenské nohavice s vyšším, zato pružným pásom, ktorý sa dokonale prispôsobí zväčšujúcemu sa brušku. K nohaviciam zvoľte slávnostnejšie vyzerajúci top. Pekne a elegantne pôsobia aj saténové blúzky, ktoré sú v mieste zúženia medzi poprsím a bruškom spestrené iným typom látky alebo odlišným vzorom. Nemusíte sa vzdávať ani saka alebo ľahkého svetríka. Ak uprednostňujete sukne, odporúčame také, ktoré majú elastický pás, ktorý bruško ľahko stiahne a zároveň ochráni bedrovú oblasť pred prechladnutím. Odporúčajú sa sukne v tvare písmena „A“, ktoré opticky vyrovnajú objemnejšie partie.

Ak máte pocit, že vás tehotenstvo z hľadiska módnych kreácií obmedzuje, vynahraďte si túto nepríjemnosť doplnkami. Tam môžete smelo popustiť uzdu svojej fantázie a odev doplniť zaujímavým šálom, korálikmi či náušnicami. Módnym typom vhodným aj pre tehotné ženy je vrstvenie rôznofarebných materiálov. Veľkú pozornosť upútate aj netradičným účesom alebo zaujímavou pokrývkou hlavy.

Topánky

V žiadnom prípade sa nepúšťajte do samovražednej chôdze na ihličkových podpätkoch. Myslite na to, že vaša noha nie je dostatočne stabilná a môžu hroziť nepríjemnosti spojené s nečakaným pádom. Je prezieravejšie zvoliť elegantnú, ale pohodlnú a dostatočne voľnú topánku. Ideálne sú v tomto prípade obľúbené balerínky.
Podpätky, samozrejme, úplné tabu nie sú. Dbajte však na to, aby sa prsty v špičke netiesnili a podpätok bol dostatočne široký a pevný na to, aby vás ušetril neistých krokov.

Na Babywebe tiež nájdete:

Módne fígle pre tehuľky
Detské bazáre
Nakupovanie ako mánia

18.11.2010 8:17| autor: Kateřina Bártová

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist