Vyrobte si s Mackou: Hrnček s otlačkom dlane

TVORENIE A VYRÁBANIE S DEŤMI Keď som sa rozhodovala pre tému dnešného tvorenia s Mackou, bolo to napínavé. Tentoraz som sa totiž nezaobišla nielen bez pomoci svojho drahého manžela, ktorý tvorenie fotí, ale ani bez asistencie svojich dvoch detí – štvorročnej Elly a dvaapolročného Šimonka

Do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa fotky vydaria – poznáte to – deti sú malé šidlá. Našťastie ich však nápad natoľko zaujal, že sme mali všetko hotové do 20 minút a všetci sme boli náramne spokojní. Dnes si teda spolu vytvoríme hrnček s otlačkom dlane.

Budete potrebovať: hrnček, farbu na porcelán (vo výtvarných potrebách), paletu (alebo tanierik či papierovú tácku na odliatie farby), kúsok hubky na riad, štetec na prípadné dotvorenie alebo nápis.

  • Hrnček najskôr dôkladne umyte mydlovou vodou, aby sa povrch dokonale odmastil.
  • Potom deťom oblečte ochranné zásterky alebo staré oblečenie a obložte stôl novinami či igelitom (pre prípad dlane otlačenej na nesprávnom mieste).
  • Namočte kúsok hubky do farby a tupujte na dlaň – ak budete natierať hubkou alebo štetcom, zostanú na dlani stopy, ktoré sa následne otlačia. Je skutočne lepšie iba tupovať.
  • Hneď ako celú dlaň rovnomerne pokryjete farbou, opatrne ju otlačte na hrnček.
  • Dopíšte venovanie, meno alebo čokoľvek, čo vám napadne.
  • Nakoniec podľa návodu na farbe vypáľte hotový hrnček v rúre – tie naše sme vypaľovali 90 minút pri 160 °C. Farba sa tak stane rezistentnou. S umývaním v umývačke by som si to však radšej premyslela, bola by predsa len škoda o takéto dielko prísť.

Farby sú riediteľné vodou a neškodia zdraviu. Z dlane sa dajú ľahko zmyť hubkou na riad a vodou. Nepália, nedráždia, po vypálení sú odolné.

TIPY:

Kúpte veľký hrnček, natrite obe dlane farbou na porcelán a uchopte hrnček do dlaní, akoby v ňom bol lahodný teplý nápoj. Z takéhoto hrnčeka bude radosť piť. 🙂

Otlačky môžete, samozrejme, vyskúšať na akejkoľvek nádobe z porcelánu alebo zo skla.

Želáme vám príjemnú zábavu!

Foto: Jiří Černý

Pozrite a vyskúšajte si aj ďalšie naše tvorivé tipy:

Vyrobte mamičke i babičke krásne srdiečko
Vyrobte si s Mackou veselú veľkonočnú dekoráciu
Vyrobte si zvieratká z papierových tanierikov

Viac o téme: detioblečenie

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist