Z denníčka obéznej Terezky (9): Pozor na vavríny!

MAMI, POMOC, JA PRIBERÁM! Babie leto sa končí, nastáva jeseň a dni sa postupne krátia…Máme pocit, že všetko klape. V škôlke nie je problém, naše obavy boli úplne zbytočné, podmienky Terezkinho stravovania sa, samozrejme, dali dohodnúť.

Terezke pani kuchárka dupľu jednoducho nedá a zaobíde sa to aj bez necitlivého komentára. Trochu sme sa báli, dopočuli sme sa totiž, že niekde je odmietnutie prídavku komentované slovami typu: „Tebe nepridám, ty nemôžeš, si tučná!“

Dosť desivá predstava! Nič také sa však nekonalo. A keď uvaria v škôlke nejaké jedlo, ktoré má Terezka skutočne rada, malý prídavok ju neminie.

Pani kuchárka už jej obľúbené jedlá pozná, takže dá Terezke najskôr menšiu porciu, aby potom zostalo niečo na dupľu.

Pohybu majú zatiaľ v škôlke tiež dosť, máme totiž výhodu, že škôlka má záhradu a v blízkosti sa nachádza pomerne veľký park. Kým je pekné počasie, deti sú v podstate dopoludnia aj popoludní stále vonku. Navyše majú v škôlke pre záujemcov (okrem iných dobrovoľných aktivít) tanečný krúžok!

Prečítajte si:

Z denníčka obéznej Terezky (1)
Z denníčka obéznej Terezky (2)
Z denníčka obéznej Terezky (3)
Z denníčka obéznej Terezky (4): Nerovný boj
Z denníčka obéznej Terezky (5): S pravdou von
Z denníčka obéznej Terezky (6): Nástrahy leta
Z denníčka obéznej Terezky (7): Športovo za bielou paňou
Z denníčka obéznej Terezky (8): Ako zostať v pohybe?

Horšie to býva v popoludňajších a podvečerných hodinách. Stmieva sa čoraz skôr, takže domov sa dostaneme väčšinou až za tmy. Zatiaľ to však neprekáža, hýbeme sa dostatočne – tanec má Terezka v škôlke, babičky sa s elánom zapojili a chodia s Terezkou raz do týždňa do Sokola a raz na detskú zumbu. Musíme byť len dôslední v tom, aby ako kompenzácia väčšieho energického výdaja nebola zmrzlina alebo návšteva cukrárne po kurze. Zdá sa však, že babičky pomaly prijímajú naše pravidlá. My môžeme potom po večeroch plánovať výlety a víkendy.

Zdá sa vám, že všetko už prebieha bez problémov? Tak to teda rozhodne nie! Terezka totiž máva svoje chvíľky, keď sa vytrvalo dožaduje niečoho dobrého, my sa občas zabudneme a nakúpime viac dobrôt, ako je zdravé. Aj babičky sa síce snažia, ale predsa len im je Terezky trochu ľúto… „Je to taká dobrota a prečo by sme ju mali obmedzovať, no a čo, že je bucľatá, keby prišla choroba, bude mať z čoho chudnúť…! A čo ak ochorie z toho, že nebude poriadne jesť?“

Nie je vám to povedomé? Nikdy ste podobné vety nepočuli?

Zmeniť zabehnutý životný štýl skrátka pre nás všetkých znamená byť zatiaľ neustále v strehu a nezaspať na vavrínoch prvého úspechu! Želáme vám krásnu jeseň!

Terezkina rodina si želala zostať v anonymite. Na Babywebe však môžete sledovať postupné kroky k zmenám, ktoré by mali Terezke dopomôcť k tomu, aby sa dostala z područia nepríjemnej, ale vytrvalej dámy nazývanej obezita. Ako sa im bude dariť ďalej? Čo na súčasný jedálny lístok povie nutričná terapeutka?

Sledujte jej príbeh a projekt MAMI, POMOC, JA PRIBERÁM! – každý štvrtok na Babywebe.

Na Babywebe tiež nájdete:

Deti priberajú, naše návyky však veľmi nemeníme!
Za chorobami detí môžu stáť vzťahy v rodine
Nechcete mať obézne dieťa? Vieme, ako na to

Viac o téme: deti

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist