Čo vie astrológia?

Prvýkrát som si dala urobiť profesionálny horoskop. Čakala som desať riadkov textu, tak ako je to v časopisoch. Zrazu som sedela nad niekoľkými stránkami popísanými kruhmi, priamkami a značkami.

Astrológ Robert Leo ma upozornil: „Zabudnite na časopisy. Tie sa snažia veľkou skratkou vyjadriť to, čo je veľmi zložité a komplexné.“

Aké bude moje manželstvo?

Zo všetkého najviac ma zaujímalo, aké bude moje manželstvo. „Bude také, aké si ho urobíte. Horoskop nie je rozsudok, sú to určité dispozície, proti ktorým môžete vedome ísť a vedome sa na ne pripraviť,“ odpovedal mi astrológ. „Nie je to tak, že ‚vo hviezdach‘ je napísané, že teraz to tak bude. Ak sa vy rozhodnete, že to bude inak, zrejme s tým budete môcť niečo robiť,“ dodal. Preto astrológia asi prežíva už tritisíc rokov medzi ľuďmi, napadlo mi.

Astrológia je životný kompas

Vesmír je podľa astrológie živý systém, v ktorom je všetko prepojené. „V období, keď začínal existovať vesmír, boli všetky prvky a zárodky planét pohromade. My všetci teda máme v sebe kúsok Marsu, Pluta či kúsok Luny, napríklad v nejakom homeopatickom množstve. Preto to, čo sa deje s Marsom, v nás nejako rezonuje,“ vysvetľuje Robert Leo. „Astrológia nám takisto prezrádza, s akou kvalitou času sa budeme v najbližšom čase stretávať. „Napríklad pred Vianocami si začíname vychutnávať čas úplne inak než počas roka. Je rozumné vedieť, s akou kvalitou času sa budeme stretávať.“

Slnečné znamenia

„Slnko za rok prejde všetkými znameniami zverokruhu. Aj napriek tomu, že nás najviac ovplyvňuje naše slnečné znamenie, v skutočnosti v sebe nosíme všetkých dvanásť znamení, pretože všetky planéty ovplyvňujú náš horoskop,“ vysvetľuje Robert Leo. „Dvanásť znamení zverokruhu – Baran, Býk, Blíženci, Rak, Lev, Panna, Váhy, Škorpión, Strelec, Kozorožec, Vodnár a Ryby – sa môže ďalej deliť na niekoľko podskupín. Astrológovia ich delia na mužské a ženské znamenia; základné, pevné a pohyblivé; a podľa živlov na ohnivé, zemské, vzdušné a vodné.“

Ako sa zostavuje horoskop?

Na zostavenie profesionálneho horoskopu stačí poznať iba dátum narodenia. Ďalší omyl. Dátum narodenia stačí len na určenie slnečného znamenia. Ak sa chcete pustiť do bádania hlbšie, budete musieť poznať viac. K astrológovi si určite pripravte tiež presný čas a miesto narodenia, aby mohol zostaviť čo najpresnejší obraz oblohy v čase vášho narodenia. Ak presný čas narodenia nepoznáte, nič to. Astrológ sa môže k nemu prepracovať aj spätne pomocou významných udalostí vášho života. Ak teda nepoznáte čas narodenia, sadnite si a spíšte dátumy siedmich najdôležitejších udalostí vášho života. Čím dramatickejšie a nápadnejšie, tým lepšie!

Astrológ bude vychádzať z presnej pozície desiatich nebeských telies a z postavenia dvanástich sektorov. (Chybne som si myslela, že v horoskope sú dôležité hviezdy!) To, ako sú vo zverokruhu usporiadané, keď prichádzame na svet, nás podľa astrológie ovplyvňuje celý zvyšok života. Najdôležitější aspekt nášho horoskopu je postavenie Slnka v čase nášho narodenia. To určí, či sme narodení v znamení Rýb, Strelca či Blížencov. Dôležitý je aj ascendent, znamenie vychádzajúce v čase nášho narodenia na východnom obzore, a potom, v akom postavení bola v čase nášho narodenia Luna.

Ja Baranov neznášam

Ľudia často súdia druhých podľa znamení zverokruhu. „Ja sa s Baranmi nikdy nedohodnem. Sú proste iní,“ môžete často počuť. Astrológia vám však môže naznačiť, prečo máme práve s niektorými znameniami problém. Každé má totiž svoje charakteristické vlastnosti. Panny majú rady poriadok, Levi sa radujú zo života, Strelci inklinujú k duchovnu. „Ak sa dostanem do konfliktu s niektorým znamením, mal by som sa sám seba pýtať: Ako ja ‚žijem‘ toto znamenie? Ako ja rešpektujem vo svojom živote vlastnosti druhého znamenia? Ľudia často zistia, že témy, ktoré znamenie druhej osoby prináša, vo svojom vlastnom živote príliš nezvládajú,“ vysvetľuje astrológ Robert Leo.

Nové otázky

Znamenia predstavujú základné programy našej duše. Niekedy sa týmto programom hovorí archetypy. Znamenia poukazujú aj na isté oblasti našich životov, ktoré treba „obhospodáriť“, aby sa nám dobre darilo. Každé znamenie so sebou prináša nové otázky. Aké prináša to vaše?

Baran
Ako som na tom so životnou silou? Viem sa presadiť? Neustupujem príliš? Nepresadzujem sa príliš razantne?

Býk
Ako sa viem postarať o svoje peniaze a majetok?

Blíženci
Viem sa dohovoriť?

Rak
Ako sa starám o seba a ako o rodinu? Čo pre mňa znamená byť matkou?

Lev
Viem si radostne užívať život?
Aj keď sú moje spomienky historické, nemyslím si, že by u čitateľov tieto otázky vyvolali iné asociácie!

Panna
Má môj život pravidlá a štruktúru?

Váhy
Ako udržujem rovnováhu v partnerstve? Viem vôbec udržať partnerský vzťah?

Škorpión
Viem sa v sexe napojiť na rytmy prírody?

Strelec
Kam letím? Aké mám ciele a vízie?

Kozorožec
Rád podstupujem námahu a odriekanie? Nepreháňam to niekedy?

Vodnár
Viem ísť proti prúdu? Zvládnem ísť za svojím cieľom bez ohľadu na mienku okolia? Nerobím to náhodou veľmi často?

Ryby
Ako sa napájam na svet fantázie, obrazov, snov? Vytesňujem tento svet v mene hypotéky a hmatateľných predmetov? Alebo utekám do sveta snov pred nárokmi tvrdej reality?

V čom všetkom môže pomôcť astrológia?

Astrológia počas storočí rozvinula celý rad smerov svojho skúmania.

• „Čo so sebou?“
Radixový horoskop skúma silné a slabé stránky človeka, talent, vhodné povolanie, ukazuje na významné životné obdobia.

• „Hodíme sa k sebe?“
Tzv. synastria skúma partnerské horoskopy, posudzuje vhodnosť rôznych partnerov vo vzájomných vzťahoch, upozorňuje, na čo si majú dať pozor.

• „Kedy sa do toho mám pustiť?“
Elekcia (electional astrology) hľadá vhodný okamih na uskutočnenie nejakého plánu, úlohy či zámeru.

• „O čom a načo je moja choroba“?
Astromedicína skúma vývoj ochorenia, odporúča vhodný čas na podanie liekov či chirurgické zákroky.

• „Ako to urobiť, aby sa mi darilo v práci?“
Biznis astrológia si všíma svet podnikania, práce a kariéry. Odpovedá na otázku: „Ako to urobiť, aby sa nám v práci a v obchode darilo?“

23.6.2009 9:25| autor: Michaela Mazancová
Viac o téme: vývoj

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist