Som tehotná a v práci sa ma chcú zbaviť

VÁŠ PRÍBEH

Som v 20. týždni tehotenstva a poriadne si ho užívam. Nie je mi totiž skoro vôbec zle, niekedy dokonca zabúdam, že som tehotná.

Nenapadlo ma preto žiadať doktorku o doklad práceneschopnosti, ako som to videla u svojich čerstvo tehotných kamarátok. Aj napriek tomu, že mi lekárka sama ponúkla, že ak sa nebudem cítiť dobre, napíše mi ju kedykoľvek.
Potiaľ by to bolo všetko v poriadku. Keď som ale pred pár týždňami v práci oznámila, že som tehotná, nastalo peklo. Kolegovia mi gratulovali, ale nadriadení boli doslova nahnevaní, že musia niekoho hľadať a vôbec, že im to jednoducho nezapadá do plánu. Pritom som vo firme 5 rokov, nikdy som nebola chorá, ani som nikdy nemala žiadne problémy. Vyvrcholilo to minulý týždeň, kedy si ma zavolali, či už náhodou nechcem ísť na nemocenskú.

Niekto musí z kola von
Povedala som, že nechcem, že by som rada pracovala až do doby šiestich týždňov pred pôrodom. Odpovedali mi, aby som si to ešte rozmyslela, že musia niekoho vyhodiť z organizačných dôvodov a že by sa im hodilo, keby takto zrušili moje miesto. Keď som im povedala, že sa necítim chorá a že potrebujem našetriť nejaké peniaze, vydierali ma, či si toho vyhodeného kolegu chcem vziať na tričko, že ho vlastne môžem zachrániť.

Nevydržím to
Tak teraz neviem, čo mám robiť. Nechcem ani nepotrebujem ostať doma, ale pokiaľ ma budú v práci takto šikanovať a vydierať, asi to aj tak dlho nevydržím. Manžel mi radí, aby som ostala čo najdlhšie, že predsa nebudem ustupovať, že mám právo rozhodnúť sa slobodne.

Lenže ja si vravím, čo keď tým niekoho zachránim od padáka? Mám teda ostať doma a prísť o peniaze, ale zase si ušetriť nervy? Prosím poraďte mi čo najskôr, nemám veľa času sa rozhodnúť. Ďakujem.

Kristýna

Na Babywebe nájdete aj ďalšie vaše príbehy:
Manžel má milenku a ja čakám dieťa
Bábätko po internete
Som Evička po prababičke

7.9.2010 7:26| autor: Redakcia Baby-webu.sk
Viac o téme: tehotná

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist