tiserova-mrkvovy.jpg

Mrkvová torta

Mrkva s jablkom tortu krásne osladí, takže nie je potrebné ju vôbec dosladzovať. Je výborná a sýta.

Suroviny na korpus: 200 g jogurtu, 100 g celozrnnej múky (alebo špaldovej), 50 g pomletých ovsených vločiek, 3 veľké nastrúhané mrkvy, 1 veľké jablko, 1/2 prášku do pečiva bez fosfátov fosfátov, sneh z 3 bielkov
Suroviny na krém: 1 plnotučný tvaroh, 3 lyžice medu, 1 kávová lyžička škorice.

Postup: Najprv v jednej mise zmiešajte sypké suroviny, potom v druhej mise zmiešajte mokré suroviny a všetko zamiešajte s vyšľahanými bielkami. Zmes prelejte do menšej tortovej formy (18 cm – 22 cm) a pečte približne 35 minút na 180 °C. Počítajte s tým, že táto torta patrí medzi „vlhké“, tak sa nenechajte zmiasť tým, že sa stále zdá akoby nedopečená. Kým sa torta pečie, pripravte si krém zmiešaním všetkých ingrediencií. Po vychladnutí tortu rozkrojte a potrite krémom. Vrch dozdobte napríklad plátkami mrkvy. Nechajte odpočinúť najlepšie do druhého dňa.

Autor: Karol Tišerová Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

6 / 11

Mrkvová torta

Mrkva s jablkom tortu krásne osladí, takže nie je potrebné ju vôbec dosladzovať. Je výborná a sýta.

Suroviny na korpus: 200 g jogurtu, 100 g celozrnnej múky (alebo špaldovej), 50 g pomletých ovsených vločiek, 3 veľké nastrúhané mrkvy, 1 veľké jablko, 1/2 prášku do pečiva bez fosfátov fosfátov, sneh z 3 bielkov
Suroviny na krém: 1 plnotučný tvaroh, 3 lyžice medu, 1 kávová lyžička škorice.

Postup: Najprv v jednej mise zmiešajte sypké suroviny, potom v druhej mise zmiešajte mokré suroviny a všetko zamiešajte s vyšľahanými bielkami. Zmes prelejte do menšej tortovej formy (18 cm – 22 cm) a pečte približne 35 minút na 180 °C. Počítajte s tým, že táto torta patrí medzi „vlhké“, tak sa nenechajte zmiasť tým, že sa stále zdá akoby nedopečená. Kým sa torta pečie, pripravte si krém zmiešaním všetkých ingrediencií. Po vychladnutí tortu rozkrojte a potrite krémom. Vrch dozdobte napríklad plátkami mrkvy. Nechajte odpočinúť najlepšie do druhého dňa.

Autor: Karol Tišerová Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů. Zdroj: Facebook.com/Vaříme zdravě od prvních příkrmů

Miniatúry Zavrieť
TOPlist