Už mi vadí spávať na bruchu… alebo 16. týždeň tehotenstva

KLUB TEHULIEK! JANA Pomaličky ale isto sa musím zmieriť s tým, že spánok na bruchu mi nevyhovuje. Snažím sa ako viem zaspávať na bruchu, alebo na chrbte. Keď sa mi to aj podarí, vždy v noci sa prebudím na to, že spím na bruchu a už mi to nie je veľmi príjemné. Navyše sa veľmi bojím, že ublížim bábätku. Ešte ako tak zvládam spánok na pol brucha a pol boku, ale aj to len na ľavej strane. Na pravom boku to už nie je možné. Toto bude ešte veľmi ťažké, keďže som si zvykla spávať len a len na bruchu. Nevadí, zvykla si si pri prvom, zvyknem si aj teraz.

Musím sa priznať, že každý deň čakám či už budem cítiť pohyby bábätka. Ešte to zatiaľ neprišlo, ale všetky kamarátky mi hovoria, že pri druhom dieťati to prichádza o čosi skôr, ako pri prvom tehotenstve. Tak som už v napätí. Hoci si už presne nepamätám kedy to prišlo pri synovi. Úplne mi tento údaj vypadol a nemám ho zapísaný, takže nie a nie si spomenúť. Teraz mi napadlo, že to skúsim vyhľadať v mojej karte u gynekologičky, keď budem mať chvíľku času v kabínke. Aby som nebola veľmi nervózna, kedy to už príde. Škoda, že poradňu mám až 5. decembra. Do vtedy ma aj mrle zožerú… 🙂 a možno to príde a budem konečne spokojná.

Niekedy si už hovorím, že už je to tu. A v zápätí si spomeniem aké to bolo pri synovi a viem, že sa mýlim a ešte to neprišlo. Zaujímavé, aké sú zatiaľ tieto moje dve tehotenstvá rozdielne. Úplne inak to prežívam, úplne inak sa cítim. Dokonca mám podľa foto dokumentácie, ktorú pri synovi zhotovoval môj manžel poctivo každé 2 týždne, aj menšie bruško. A to je veľmi čudné, pretože aj staré mamy hovorili, že pri každom ďalšom tehotenstve ti už bruško viac rastie. Alebo ho teda skôr vidno.

Uplynulý týždeň som piekla koláčiky na krst dcérke kamarátky. Skvelý oddych pre mňa, veľmi ma to baví, keby bola možnosť, živila by som sa tým. Teda, nie, že by nebola, ale v tejto práci mi je dobre. Ako matka najviac oceňujem, že si môžem napríklad vodiť choré dieťa do kancelárie. Že po neho môžem ísť kedykoľvek treba. Takže meniť to ešte pri dvoch deťoch by bolo prinajmenšom hlúpe. Možno keď trošku vyrastú, splním si sen o cukrárni.

Začiatkom týždňa som upiekla ešte jednu tortu bratovi k narodeninám. A koncom týždňa ma čaká ďalšia, keďže aj druhý brat bude mať narodeniny. Tak sa pri tom vyhrám a zrelaxujem. Najlepšie sa mi pečie, keď nie som obmedzená požiadavkami a môžem si tvoriť podľa seba.

Takmer som zabudla spomenúť tú moju akciu s babami. Len pre ženy tour Dirtyy Boyzz. Dosť som sa obávala, či to nebude taká bezduchá šou, kde budú chlapci ukazovať to, čo im príroda nadelila. Ale našťastie sa moje obavy nepotvrdili a prirodzenie ukázal len jeden (asi ho príroda najviac obdarila a karta padla na neho). Takže šou to bola skvelá, malo to hlavu, pätu, mužné telá a ako bonus aj naozaj sympatických chlapov. Naozaj klobúk dole pred choreografiou Johnyho Mečocha. Niektorí chlapi vedeli teda parádne tancovať, uživili by sa aj bez vyzliekania. V skratke môžem len povedať/napísať, že som bola s narodeninovým darčekom spokojná a nebudem sa hnevať, keď budem také dostávať hoci aj každý rok.


Jana je v 16. týždni tehotenstva. Chcete vedieť, čo sa v tomto týždni deje s vaším telom?

8_tyzden_tehotenstva.jpg

24.11.2016 4:30 | autor: rajcanovajana_30096

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist