A sme doma

MAMIČKA MARTINA To snáď ani možné nie je, že už vyše týždňa je Marcus na svete. To, ako ten čas letí, si ozaj človek uvedomí až na deťoch. Vždy som to vnímala len ako frázičku, ale ono je to naozaj tak.

abc_1804-1100x618.jpg

Foto z ateliéru Ina Foto, www.inafoto.sk


Moje telo sa regeneruje veľmi rýchlo. Som síce presvedčená o tom, že druhú sekciu znášam vo všeobecnosti horšie ako prvú, no cítim sa už celkom fit, aj keď, zdanie klame a mám aj slabé chvíľky, kedy si ozaj musím sadnúť. Ale niet divu, veď som len niečo vyše týždňa po operácii a ja si behám doma ako s vrtuľou.

Starší syn ochorel, nemohol ísť do škôlky, no počas dňa mi vie dať pekne zabrať keď je bez teploty. Do toho keď sa pridruží moja nie celkom stopercentná vrtkosť a malý nepokojný novorodenec, tak veru, sama sa čudujem ako to celé zvládam a že večer ešte nepadám od únavy.

Drobček ešte nemá žiadny režim. Veď ako by aj mohol mať za tých pár dní, však? Prvé dve noci doma nám ale krásne prespinkal. Ťahal 6 hodinový spánok bez prerušenia, potom som ho len prebalila, nakojila a on akoby zázrakom spinkal ďalej.

Ďalšie dve noci však nemohol zaspať, nedalo sa ho pustiť z rúk a ten krásny nepretržitý spánok absolvoval až cez deň. Každá noc je pre nás prekvapením a tak trošku dúfame, že bude dobrá.

A ako sa chová k mladšiemu bračekovi starší brat? Hrdo si ho odviedol domov z pôrodnice, hrdo sa ním pýšil, tešil sa z jeho malých ručičiek a prštekov. Nadšenie opadlo, už nie je taký zaujímavý, ako bol prvé dni, ale jeho láska našťastie neopadla a veríme, že nikdy ani neopadne. Chvíľami mám ale pocit, že drobčeka musím pred láskou staršieho bračeka chrániť. A to doslova. Sila, ktorou by ho stískal, či hojdal v kolíske je taká intenzívna ako jeho láska k nemu. Minule som sa len na okamih otočila a Marcus už dobre že nevyletel z hojdačky, ako ho Mathiasko hojdal.

Takže u nás doslova platí, že ani na záchod nemôžem ísť. Teda aspoň zatiaľ, ale verím, že sa to čoskoro zmení.

3.11.2015 12:50 | autor: martina172
Viac o téme: láskaspánok

Ďalšie blogy

Čítajte ďalej

Chcete získavať najnovšie informácie zo sveta tehotenstva a materstva?

Prihláste sa na odber nášho newsletteru vyplnením svojej e-mailovej adresy.

Chyba: Email nie je v správnom formáte.
OK: Váš email bol úspešne zaregistrovaný.

* Newslettery vám budeme zasielať najdlhšie 3 roky alebo do vášho odhlásenia. Viac informácií na e-mailovej adrese: gdpr@babyweb.sk.

TOPlist